SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Fränk şi Andy Schleck urcă pe podium » Lance retrogradează două poziţii

Articol de - Publicat miercuri, 22 iulie 2009 00:00

Luxemburghezul Fränk Schleck ( Saxo Bank) a cîştigat penultima etapă montană din Turul Franţei, după o acţiune nimicitoare condusă alături de fratele său Andy şi liderul incontestabil Alberto Contador. Lance Armstrong a retrogradat două poziţii în clasamentul general, după ce a pierdut două minute şi 18 secunde în raport cu învingătorii de etapă

Charly Gaul ar fi mîndru! Fraţii Schleck duc cu succes tradiţia ciclismului în Ducat, arătînd că pot controla cea mai importantă cursă din lume prin voinţă şi travaliu exemplar. Cei doi au reuşit să încheie etapa regină cu respect faţă de numele mari din competiţie, dar şi cu incisivitate, prietenie şi forţă brută!

Etapa a fost animată iniţial de furia lui Thor Hushovd. Norvegianul de la Cervelo a dat un atac ilogic, camerele înregistrîndu-l pe posesorul tricoului de cel mai bun sprinter drept primul pe şosea timp de două căţărări de primă categorie (Cormet de Roselend şi Saisies) şi una de mîna a doua (Araches), dar şi pentru două sprinturi intermediare (Praz sur Arly şi Cluses), în care şi-a predat lecţia la distanţă faţă de britanicul Mark Cavendish. În spatele său, un grup condus de cel mai bun căţărător al Turului, italianul Franco Pelizzotti, a colecţionat punctele rămase.

Bomba a fost detonată pe Col de Romme, atunci cînd Saxo Bank a înăsprit ritmul la vîrful plutonului, învolburînd apele pentru lupta în ierarhia generală. În spatele lor, Lance Armstrong, Andreas Kloden şi Alberto Contador şi-au aliniat piepturile lucind de medalii în Marile Tururi, ţinînd un ochi vigilent pe oamenii lui Bjarne Riis. Totuşi, primul care a atacat a fost spaniolul Carlos Sastre (Cervelo), venit de undeva din amintirile Marii Bucle, dar entuziasmul locul trei obţinut în Turul Italiei s-a stins rapid, după cîteva sute de metri.

După zvîcul lui Sastre, au intrat în scenă oamenii puternici din ierarhia generală. În cîteva întoarceri de pedale s-au organizat două perechi în fruntea cursei: Fränk şi Andy Schleck, Alberto Contador şi Andreas Klöden, urmate îndeaproape de "bătrînul" Lance Armstrong şi Vicenzo Nibali (Liguigas). Cei patru deschizători de drumuri au reuşit să se rupă definitiv de următori, începînd singuri ultima ascensiune a zilei, cu 20 de kilometri înainte de final, Col de La Colombière.

Ultimul obstacol al zilei a fost prea mult pentru germanul de la Astana, Kloden predîndu-şi cu cîţiva kilometri înainte de vîrf, la un atac ciudat al lui Alberto Contador, în timp ce Lance Armstrong a trecut limita de două minute de întîrziere, deşi era însoţit de Vandevelde şi Wiggins (Garmin), doi oameni clasaţi sus în ierarhia generală. Coborîrea de 15 kilometri i-a avantajat pe cei din faţă, care au descoperit calităţile de vitezist ale lui Andy Schleck, în timp ce Lance i-a pescuit pe Kloden şi Vicenzo Nibali în trenă pînă la final.

Încurajările lui Contador şi fericirea unui bronz meritat la finalul zilei au fost suficiente pentru Fränk ca să treacă primul linia de sosire. Spaniolul de la Astana a sosit al doilea, în timp ce Andy a trecut linia de sosire ultimul dintre cei trei, dar la fel de fericit ca învingătorul.

Clasamentul etapei:
1.Fränk Schleck (Lux) Saxo Bank      4:53:54       
2.Alberto Contador Velasco (Spa) Astana            
3.Andy Schleck (Lux) Saxo Bank            
4.Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas     0:02:18      
5.Lance Armstrong (USA) Astana            
6.Andreas Klöden (Ger) Astana     0:02:27      
7.Bradley Wiggins (GBr) Garmin - Slipstream     0:03:07      
8.Christophe Moreau (Fra) Agritubel     0:04:09      
9.Christian Vande Velde (USA) Garmin - Slipstream            
10.Rémi Pauriol (Fra) Cofidis, Le Credit en Ligne     0:06:10

Clasamentul general:
1.Alberto Contador Velasco (Spa) Astana      72:27:09       
2.Andy Schleck (Lux) Saxo Bank     0:02:26      
3.Fränk Schleck (Lux) Saxo Bank     0:03:25      
4.Lance Armstrong (USA) Astana     0:03:55      
5.Andreas Klöden (Ger) Astana     0:04:44      
6.Bradley Wiggins (GBr) Garmin - Slipstream     0:04:53      
7.Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas     0:05:09      
8.Christian Vande Velde (USA) Garmin - Slipstream     0:08:08      
9.Christophe Le Mevel (Fra) Française des Jeux     0:09:19      
10.Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi     0:10:50

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (18)
 •  23 Iulie 2009, 00:41

Contador a facut ce a facut.si-a urmarit interesul: poi kloden abia mai respira, cum era sa stea langa el, cand kloden era cel care trebuia sa-l protejeze pe contador....ma bucur ca s-a intamplat asa...Bruinell merita palma asta de la Contador: spuneti-mi si mie vreun moment in care Astana l-a ajutat pe contador (tineti minte declaratia lui J Bruinell dupa ce COntador a preluat tricoul galben?..."Contador putea sa mai astepte inca, mai avea o saptamana").!!!...GO ALBERTO GO !

 •  22 Iulie 2009, 23:28

Dopingul reprezinta lupta cu timpii. imi place sa cred ca toti sunt dopati si ierarhia se face tot dupa potentialul natural care face diferenta. lance nu poate fi ignorat sau tratat cu dejectii pentru ca e un arhetip de luptator.cred ca cei care il injura nu merg nici cu bicicleta nici pe jos pana la supermarket.pentru mine lance reprezinta un om cu sange in instalatie la fel ca primii 20 din "le tour".cat despre EPO- toata lumea stie ca toti o folosesc.anul asta castiga con(quis)tador

xhrz
xhrz  •  22 Iulie 2009, 23:06
Postat de edward10 pe 22 Iulie 2009, 19:19

Astazi turul Frantei s-a incheiat, cu un Armstrong la 3:55,cu A.Schleck la 2:26,avind in vedere ca maine e contratimpul unde fratii Schleck sint dezastruosi nu mai poate spune nimeni ca El Pistolero nu e patronul turului,mai ramane Mont Ventoux unde Contador se va gandi daca isi va umili si mai tare rivalii, sau va face cadou cuiva si aceasta catarare. P.S. Acum iar vor spune fanii lui Lance ca maine ii ia lui Contador 2minute la contratimp si ii da lovitura pe Mont Ventoux

Cred ca lui Contador i-ar conveni cel mai mult ca Armstrong sa-i ia doua-trei minute la contratimp. Cu putin noroc poate gafa lui de azi se iarta si Astana o sa aiba doi oameni pe podium. Etapa de maine se anunta incinsa, iar pe Mont Ventoux va fi la fel de interesant.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează