SPORTURI  »  CICLISM  »  LANCE ARMSTRONG

"Lance Armstrong a fost cel mai mare atlet din ciclism. Nu a luat nimic" » O spune omul care l-a antrenat

Toți cicliștii din această imagine au fost implicați în scandaluri de dopaj: Lance Armstrong (galben), Jan Ullrich (roz), Levi Leipheimer (albastru), Michael Rasmussen (în spate, tricoul alb cu buline roșii), foto: reuters
Toți cicliștii din această imagine au fost implicați în scandaluri de dopaj: Lance Armstrong (galben), Jan Ullrich (roz), Levi Leipheimer (albastru), Michael Rasmussen (în spate, tricoul alb cu buline roșii), foto: reuters

Articol de - Publicat sambata, 25 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 august 2012 14:18

"Sînt convins că Lance Armstrong a luat Turul Franţei fiindcă a fost cel mai bun atlet". O spune omul care i-a făcut programele de antrenament în cele şapte Tururi pe care americanul le-a cîştigat

Îl cheamă Chris Carmichael, iar tricourile galbene duse de Lance Armstrong la Paris sînt în mare măsură şi ale lui. A stat alături de Lance Armstrong atunci cînd nimeni nu ştia că în picioarele americanului există resursele pentru o victorie într-un Mare Tur. În septembrie 1999, folosindu-se de investiţiile lui Armstrong, Carmichael a construit Carmichael Training Systems, companie ce avea să se transforme într-un imperiu bazat pe relaţia de succes dintre cei doi. În ciuda faptului că Lance a lucrat şi cu controversatul doctor italian Michele Ferrari, Carmichael a fost considerat artizanul modului în care texanul a abordat cursele de ciclism.

De altfel, Carmichael este cel care i-a modificat stilul de pedalare, de la angrenajele mari pe care le folosea pe căţărare la cadenţa rapidă, care l-a făcut să îndure mai uşor căţărările din Hexagon. În condiţiile în care Lance Armstrong a fost deposedat de titlurile din Turul Franţei, prin decizia pe care USADA a luat-o ieri, Carmichael a simţit nevoia să îşi spună opinia vizavi de atletul american.

"L-am văzut pe Lance cînd avea 18 ani, luînd parte la un Campionat Mondial din Japonia, cînd a rupt în două un pluton în care se aflau ciclişti din Germania de Est şi din fostul bloc sovietic. A terminat pe 10 sau 11, dar dacă ar fi ştiut cum să abordeze cursa, ar fi cîştigat. Un an mai tîrziu, într-o cursă de 10 zile din Italia, l-am văzut distrugînd ciclişti amatori şi profesionişti. Apoi, în 1993, a cîştigat Campionatul Mondial pe şosea, în faţa lui Miguel Indurain. Avea doar 21 de ani", a explicat Carmichael pentru velonews.com.

"Sînt convins că Lance a cîştigat Turul Franţei pentru că a fost cel mai bun atlet. Cred că a fost cel mai bine antrenat, cel mai concentrat, cel mai disciplinat şi cel mai dedicat excelenţei. Veştile de acum mă întristează, dar sînt convins de tot ce am spus. Nu l-am văzut niciodată folosind substanţe interzise şi eu cred că doar dacă vezi ceva poţi să crezi ceva".

USADA a cerut ca Lance Armstrong să fie deposedat de titlurile din Turul Franţei, după ce americanul a optat să nu atace dosarul în care este acuzat de dopaj sistematic începînd cu 1 august 1998. Lance Armstrong ar putea pierde toate tricourile galbene cucerite, 7, record pentru competiţia din Hexagon.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
zwqx
zwqx  •  31 August 2012, 18:12

Sigur. Si daca nu credeti, intrebati-o si pe maica-sa.

budur
budur  •  27 August 2012, 22:04

nu a luat numai da dat si altora

vasilescugeo
vasilescugeo  •  25 August 2012, 17:47

bine atunci. el nu a luat ci a primit

Vezi toate comentariile (3)
Comentează