SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2013, ETAPA 13: BUSSETO - CHERASCO 254KM

Mark Cavendish, desigur. Britanicul s-a impus în toate sprinturile de etapă din Turul Italiei

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 17 mai 2013 18:30

Britanicul Mark Cavendish a cîştigat a patra sa etapă din Turul Italiei, după ce s-a impus în sprintul masiv din Cherasco, devenind primul rutier care reuşeşte această performanţă, după Ivan Basso în 2006. Vincenzo Nibali a rămas în tricoul roz şi plutonul se pregăteşte de o etapă infernală, mîine

Bradley Wiggins şi Ryder Hesjedal şi-au luat în spate bagajele, suferinţele şi norii şi au părăsit definitiv această ediţie a Turului Italiei, astfel că etapa a 13-a a fost una liniştită, însorită şi plină de zîmbete. Cea mai lungă zi din Giro a propus plutonului un traseu de 254 de kilometri, între Busseto şi Cherasco, într-o regiune cu puternică încărcătură istorică pentru ciclism, prin faţa prispei marelui Fausto Coppi şi a unei fabrici Nutella. A fost un traseu plat ca-n palmă pentru 200 de borne, după care rutierii au avut de abordat o căţărare de categoria a treia şi un finiş desenat cu o mînă nesigură.
571909-etapa.jpg

Danilo Hondo (RadioShack Leopard), Giairo Ermeti (Androni Giocattoli), Rafael Andriato (Vini Fantini-Selle Italia),  Tobias Ludvigsson (Argos-Shimano), Nicola Boem (Bardiani Valvole-CSF Inox), Pablo Lastras Garcia (Movistar), şi Lars Ytting Bak (Lotto Belisol) au haşurat primele 200 de borne, într-o evadare ce s-a descurcat bine, însă dintre ei au rămas doar ultimii trei în picioare pentru a prelungi agonia. În ciuda obstacolelor, britanicul Mark Cavendish s-a ţinut bine pe căţărări, iar Omega Pharma-QuickStep a stins ecartul cînd mai erau doar 10 borne pînă la final. Alţi şase rutieri au încercat marea cu degetul, dar nici măcar încăpăţînarea lui Giampaolo Caruso (Katusha) nu a fost suficientă pentru a domoli apetitul lui Cavendish.

Într-un scenariu clasic atunci cînd e singur, cu Mark tupilat în spatele speranţelor tuturor sprinterilor din cursă, britanicul a tras de ghidon devreme şi a lansat sprintul în ultimii 200 de metri. Capetele inamicilor s-au rostogolit sub ghilotina campionului de la Omega Pharma-QuickStep, iar Cavendish şi-a prinsp la brîu scalul cu număr 101 din carieră, 40 într-un Mare Tur. Galopul continuă, însă mîine, în prima etapă muntoasă a săptămînii, e timpul favoriţilor.

Clasamentul etapei 13:
1 Mark Cavendish (MBr) Omega Pharma-Quick Step 6:09:55
2 Giacomo Nizzolo (Ita) RadioShack Leopard
3 Luka Mezgec (Slo) Argos-Shimano
4 Brett Lancaster (Aus) Orica-GreenEdge
5 Elia Viviani (Ita) Cannondale
6 Manuel Belletti (Ita) AG2R La Mondiale
7 Daniele Bennati (Ita) Saxo-Tinkoff
8 Filippo Pozzato (Ita) Lampre-Merida
9 Anthony Roux (Fra) FDJ
10 Miguel Angel Rubiano Chavez (Col) Androni Giocattoli

Clasamentul general:
1. Vincenzo Nibali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează