SPORTURI  »  CICLISM  »  ASTANA/ALBERTO CONTADOR

Noi acuzaţii pentru Contador. Transfuzii de sînge şi clenbuterol încă din Criteriul Dauphine?

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 octombrie 2010 00:00

O sursă anonimă din cadrul formaţiei Astana a declarat revistei belgiene „Humo”, citată de cyclingnews.com, că Alberto Contador ar fi utilizat clenbuterol la Criteriul Dauphine din iunie, iar apoi i-a fost extras sînge pentru o viitoare transfuzie.


Sursa din cadrul fostei echipe a spaniolului a afirmat că Contador a folosit Clenbuterol pentru a slăbi, în combinaţie cu un hormon tiroidian, Triiodotironina, care ajută la digestia grăsimilor.

"În timpul Criteriului Dauphine, Contador mai avea încă un kilogram sau două în plus. Din această cauză a folosit Clenbuterol, care îl ajuta să nu piardă masă musculară, ba chiar să cîştige”, a mai afirmat sursa revistei „Humo”.

Legătura dintre acest fapt şi controlul pozitiv din Turul Franţei este revelată de aceeaşi sursă: "În perioada dintre Dauphine şi Marea Buclă, lui Contador i s-a extras sînge în pungi mici, pentru a nu fi alterate valorile din paşaportul biologic. Sîngele i-a fost luat cînd încă existau urme de Clenbuterol”.

Alberto Contador a afirmat în mod repetat că nu a folosit transfuzii de sînge, iar Clenbuterolul este cauzat de carne infestată, adusă din Spania în timpul Turului Franţei. Cu toate acestea, săptămîna aceasta, s-au descoperit urme de plasticină în sîngele triplului cîştigător al Turului Franţei, substanţă din componenţa pungilor folosite pentru stocarea sîngelui, ceea ce ar sugera utilizarea transfuziilor, practică interzisă de Uniunea Ciclistă Internaţională.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
nea_silica
nea_silica  •  10 Octombrie 2010, 20:02

Mda, superioritatea manifestată de "El Pistolero" este finalmente spulberată de realitate... Modul cum l-a umilit pe Armstrong m-a dezgustat. Nu că Lance ar fi mieluşelul alb... Cred că dificultatea marilor bucle obligă cicliştii să se dopeze. Gândiţi-vă, etapele de sute de kilometri, uneori cu munţi de categoria 1 şi specială supun cicliştii la eforturi pe care pur şi simplu nu le pot suporta fără sprijinul unor substanţe sau soluţii speciale.

montgomerry
montgomerry  •  10 Octombrie 2010, 19:42

A mai căzut un mit !. Contador s-a dopat la greu, nu o să recunoască, asta e clar. Auzi scuză (asta pentru adormit copiii), carnea e vinovată!!!.Să mori de râs, nu alta....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează