SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL CICLIST AL ŢINUTULUI SECUIESC 2012

Pakhtusov a cîştigat etapa a II-a a Turului Ţinutului Secuiesc

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 19 iulie 2013 13:16

Românul Andrei Nechita a lăsat impresia după primul sprint că poate urca pe podium la finalul celei de-a doua zi la Turul Ţinutului Secuiesc, dar şansa a vrut altceva. La finalul căţărării de la Pasul Nyerges 3 ciclişti aveau să evadeze confortabil, suficient încît să nu mai piardă primele locuri pînă la finalul cursei.

170 de kilometri parcurşi în două judeţe, Harghita şi Covasna, au pus nu mai puţin de 4 minute şi 50 de secunde diferenţă  între evadaţi şi restul plutonului. La linia de finiş, amenajată în Piaţa Libertăţii din Miercurea Ciuc, Anatoliy Pakhtusov  (ISD-Lampre), Vitaliy Popkov (ISD-Lampre) şi Matei Marin (RC Arbo Wels Gourmetfein) au ajuns primii în aplauzele unui număr mare de suporteri veniţi să-i vadă.

Primul reprezentant al unei echipe româneşti, Andrei Nechita, a încheiat pe locul 5, în timp ce Matja Kvasina (Tuşnad Cycling Team) s-a încadrat pe a 11-a poziţie. Dacă tricoul albastru i-a revenit lui Matei Marin, tricoul verde, înmînat celui mai bun ciclist U23 l-a îmbrăcat Vasyliv Yuriy (GER) LKT-Team Brandenburg.

Sîmbătă, "etapa rege" a Turului

Mîine, de la ora 11.00, cicliştii vor pleca în cea mai lungă şi în acelaşi timp cea mai spectaculoasă etapă de la Turul Ţinutului Secuiesc. Fiecare dintre ei vor trebui să parcurgă 180 de kilometri. Startul se va da în Miercurea Ciuc, se va trece prin Vlăhiţa, Brădeşti, Gheorgheni, cu întoarcere prin Miercurea Ciuc şi finiş la Harghita Băi, în jurul orei 15.15.

Clasament etapa a II-a
1.Anatoliy Pakhtusov (ISD-Lampre)
2.Vitaliy Popkov (ISD-Lampre)
3.Matei Marin (RC Arbo Wels Gourmetfein)

Clasament general
1.Matei Marin (RC Arbo Wels Gourmetfein)
2.Anatoliy Pakhtusov (ISD-Lampre)
3.Vitaliy Popkov (ISD-Lampre)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
vladfisca
vladfisca  •  11 August 2012, 10:08

Nu exista Tinut Secuiesc!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează