SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Pierre Rolland aduce primul succes pentru Franţa în Le Tour, Tricoul Galben se joacă la contratimp

Pierre Rolland cîştigă pe Alpe D'Huez
Pierre Rolland cîştigă pe Alpe D'Huez

Articol de - Publicat vineri, 22 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 22 iulie 2011 19:58

Fără nici un dubiu, Pierre Rolland ( Europcar) este marea revelaţie a Turului Franţei, iar evoluţia sa excelentă din ultimele zile a fost răsplătită cu o victorie pe Alpe D'Huez.

Etapa a 19-a era văzută drept cea în care se va decide victoria finală în Le Tour. N-a fost aşa pentru că marii favoriţi au remizat din nou, mai puţin Alberto Contador (Saxo Bank) şi Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) care, distanţaţi la peste patru minute în clasamentul general, au plecat pentru victoria de etapă.

Alberto Contador a atacat pe Telegraphe, reuşind după cîţiva kilometri să-l lase în urmă pe Thomas Voeckler (Europcar), purtătorul Tricoului Galben. Cadel Evans (BMC) a ajuns în pluton, avînd probleme tehnice, astfel că la începutul căţărării Contador, Andy Schleck (Leopard Trek), Gorka Izagirre (Euskaltel Euskadi), Rui Costa (Team Movistar) şi Christophe Riblon (AG2R) se aflau în fruntea cursei.

Încet, grupul lui Cadel Evans a făcut joncţiunea cu primii 5. Pierre Rolland l-a urmat pe Contador, ibericul reuşind să se desprindă pe ultima căţărare a zilei. Cu doi kilometri înainte de final, francezul l-a lăsat în urmă pe campionul en titre şi a scăpat în învingător. Mai mult, Contador a fost depăşit şi de Samuel Sanchez.

Rolland obţine o victorie meritată, după ce opt zile l-a ţinut pe Thomas Voeckler aproape de favoriţi şi pe primul loc la general.

Cadel Evans şi Andy Schleck au sosit în acelaşi timp, luxemburghezul preluînd Tricoul Galben cu un avans de 57 de secunde faţă de australian, aflat pe locul trei. Poziţia secundă e ocupată de Frank Schleck, aflat la 53 de secunde de fratele său.

Mîine urmează un contratimp de 42,5 kilometri la Grenoble, unde Andy Schleck şi Cadel Evans se vor bate pentru Tricoul Galben.

Clasamentul etapei
1. Pierre Rolland (Europcar) 3h 13'25"
2. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +0'14"
3. Alberto Contador (Saxo Bank) +0'23"
4. Peter Velits (HTC Highroad) +0'57"
5. Cadel Evans (BMC) +0'57"
6. Thomas de Gendt (Vacansoleil) +0'57"
7. Damiano Cunego (Lampre-ISD) +0'57"
8. Frank Schleck (Leopard Trek) +0'57"
9. Andy Schleck (Leopard Trek) +0'57"
10. Ryder Hesjedal (Garmin-Cervelo) +1'15"

Clasamentul general
1. Andy Schleck (Leopard Trek) 82h 48'43"
2. Frank Schleck (Leopard Trek) +0'53"
3. Cadel Evans (BMC) +0'57"
4. Thomas Voeckler (Europcar) +2'10"
5. Damiano Cunego (Lampre-ISD) +3'31"
6. Alberto Contador (Saxo Bank) + 3'55"
7. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +4'22"
8. Ivan Basso (Liquigas) +4'40"
9. Tom Danielson (Garmin-Cervelo) +7'11"
10 Pierre Rolland (Europcar) +8'57"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
c3sar
c3sar  •  23 Iulie 2011, 09:37

Da , ii multumim lui Contador pentru intentie si corectitudine. Daca vrei sa fii respectat trebuie sa lasi deoparte toate "ajutoarele" pentru a nu mai fi taxat de publicul ce mananca acest sport pe paine, in speta fluieraturile francezilor atat la inceput cat si pe Duez ieri.

bogdan713
bogdan713  •  23 Iulie 2011, 01:14

contador mai era inca in lupta ptr. tricoul galben daca nu cadea in prima etapa si nu mergea in giro. cu fratii schleck nu ai spectacol in le tour.oricum bravo pierre rolland!

bdgeorge
bdgeorge  •  23 Iulie 2011, 00:49
Postat de alpin pe 22 Iulie 2011, 21:59

Cadel ii ia doua minute lui Andy! Fara "limonada", Andy e un ciclist oarecare.

GREU DE TOT ..FRATII SUNT BUNI LA CONTRATIMP...CRED CA TURUL E JUCAT.DACA AZI FACEA O MINUNE SI SPUTEA SA STEA LIPIT DE FRATII SCHLECK ,VOECKLER AVEA SANSE MARI LA TUR E BUN LA CONTRATIMP...ASA INSA ????? CADEL VA PEDALA CA UN NEBUN NU PREA TE INTALNESTI DE MULTE ORI IN VIATA CU ASA SANSA.. IN 2 ANI MAXIM ROLLAND VA CASTIGA LE TOUR..ANUL ASTA A TREBUIT SA-L AJUTE PE VOECKLER IN 2 ANI E LIDERUL ECHIPEI..

Vezi toate comentariile (16)
Comentează