SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Prima evadare reuşită în Le Tour l-a impus pe Rui Costa cîştigător

Rui Costa a fost în prim-plan în etapa de ieri Foto: Reuters
Rui Costa a fost în prim-plan în etapa de ieri Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 10 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 09 iulie 2011 22:02

Portughezul de la Movistar s-a impus în etapa a opta din Turul Franţei, disputată între Aigurande şi Super-Besse Sancy.


Munţii au început să se simtă în Turul Franţei. Etapa de ieri, dintre Aigurande şi Super-Besse Sancy, lungă de 189 km, a conţinut patru căţărări, dintre care cea mai moţată a fost cea de categoria a doua, Col de la Croix Saint-Robert. Din amestecul acesta a ieşit învingător un portughez de 24 de ani, care a făcut parte din evadarea iniţiată la kilometrul opt al etapei. "Echipa m-a pus în evadare. Mă bucur că am reuşit să rezist pînă la final. Sînt foarte fericit pentru această victorie", a spus Rui Alberto Costa. A fost prima victorie de etapă a portughezului, dar şi primul evadat care se impune în acest an în Le Tour.

În spatele lui Costa s-au dat nişte mici războaie, dar pretendenţii la clasamentul general nu au reuşit să facă vreo diferenţă.Thor Hushovd a rămas în galben, chiar dacă nu spera acest lucru la începutul etapei. "Poate am fost prea pesimist. Nu mă credeam în stare", a spus norvegianul. Azi, etapa a noua măsoară 208 km, pe parcursul cărora vor exista opt căţărări. O etapă de munte mediu între Issoire şi Saint-Flour.

Rezultate
Etapa a 8-a, 189 km între Aigurande şi Super-Besse Sancy: Rui Costa (Por/ Movistar) 4h 36:46; 2. Philippe Gilbert (Bel/Omega Pharma-Lotto) la 12s; 3. Cadel Evans (Aus/BMC) la 15s; 4. Samuel Sanchez (Spa/Euskaltel-Euskadi); 5. Peter Velits (Svk/HTC); 6.Dries Devenyns (Bel/Quick-Step), toţi în acelaşi timp; Clasament general: 1. Thor Hushovd (Nor/Garmin) 33h 06:28; 2. Cadel Evans (Aus/BMC) la 1s; 3. Frank Schleck (Lux/Leopard) la 4s; 4. David Millar (M.Br/Garmin) la 10s; 5. Andreas Klöden (Ger/RadioShack) acelaşi timp; 6. Jakob Fuglsang (Dan/Leopard) la 12s.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează