SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Regretă că nu s-a dopat » Benoit Joachim crede că asta i-ar fi adus mai mulţi bani şi notorietate

Benoit Joachim a fost coechipier cu Lance Armstrong.
Benoit Joachim a fost coechipier cu Lance Armstrong.

Articol de - Publicat sambata, 10 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 noiembrie 2012 23:09

Ciclistul Benoit Joachim îşi reproşează că nu a colaborat cu doctorul Michele Ferrari, care i-ar fi adus salariu şi notorietate.

Benoit Joachim, fost coechipier al americanului Lance Armstrong, a declarat, pentru o publicaţie din Luxemburg, că regretă faptul că nu s-a dopat niciodată şi îşi reproşează că nu a colaborat cu doctorul Michele Ferrari.

"Am avut ocazia să lucrez cu Ferrari. Din nefericire, da, spun din nefericire, nu am făcut-o din diverse motive, printre care şi frica de a fi depistat pozitiv. E un mare regret, dacă ţinem cont de tot ce aş fi putut avea lucrînd cu acesta, salariu şi notorietate", a declarat Joachim pentru Le Quotidien.

Michele Ferrari, care apare de foarte multe ori în dosarul întocmit de agenţia americană antidoping în cazul ciclistului Lance Armstrong, a fost calificat drept "genial" de Jaochim, care a adăugat că medicul este "el singur mai bun decît numeroşii cercetători care lucrează pentru lupta antidoping". "Cu Ferrari aş fi avut o carieră mai frumoasă şi, după cum s-a văzut, puţini au fost prinşi la controlul antidoping", a declarat fostul rutier, iertat în 2000 după ce a fost depistat pozitiv cu nandrolon, deoarece au existat nereguli în procedura de efectuare a controlului.

Luxemburghezul i-a luat apărarea lui Lance Armstrong, catalogînd ca "ridicolă" ancheta efectuată de USADA, în urma căreia i-au fost anulate americanului cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei. "Armstrong a fost un mare campion şi aşa va rămîne. Trebuie un cîştigător la fiecare competiţie, iar în anii aceia (1999-2005) învingător a fost Armstrong", a afirmat Joachim (36 de ani).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Noiembrie 2012, 09:00

Omul s a dopat ...insa are dreptate cand afirma despre Amstrong ca a fost un mare campion.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează