SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Revanşa » Greipel l-a învins la sprint pe fostul coleg de echipă, Mark Cavendish

Cavendish (stînga) a fost învins la sprint de Greipel (dreapta) Foto: Reuters
Cavendish (stînga) a fost învins la sprint de Greipel (dreapta) Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 13 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 13 iulie 2011 11:08

Rutierul de la Omega Pharma-Lotto se află la prima victorie de etapă din Turul Franţei.


Mark Cavendish şi Andre Greipel nu sînt tocmai prieteni. Mai mult, cei doi foşti coechipieri şi-au aruncat cuvinte grele de-a lungul celor trei ani împreună. Germanul a fost mereu supărăt că britanicul era favorizat, deşi nu se afla într-o formă prea bună. Intuind că există o problemă, managerii echipei Columbia au evitat să-i trimită împreună în curse.

Problemele s-au acutizat în 2010, cînd britanicul a avut un început de sezon oribil din cauza unor infecţii la dinţi. Chiar şi aşa, Cavendish a fost preferat pentru Milan-San Remo.Celălalt a fost dezamăgit şi a spus că el trebuia să fie în cursă, nu Cavendish. Gură bogată, Mark nu s-a abţinut declarînd că el şi într-o formă proastă e mai bun. Drumurile lor oricum erau separate, dar la finalul anului, germanul a mers la o altă echipă şi ieri l-a învins pe fostul său coechipier în etapa a zecea a Turului Franţei dintre Aurillac şi Carmaux. "E momentul pe care l-am aşteptat tot anul. E cea mai frumoasă cursă din lume şi cea mai faimoasă. Să învingi aici e senzaţional", a spus Greipel. Victoria de la capătul celor 158 de km ai etapei nu a fost una întîmplătoare, la ea au lucrat cu mult cap colegii de la Omega, destabilizînd construcţia celor de la HTC. Deocamdată germanul de 28 de ani are 1 victorie de etapă, în timp ce rivalul său, Cavendish, s-a impus de două ori în 2011 şi de 17 ori în carieră. Azi, sprinterii mai au o şansă în etapa dintre Blaye-les-Mines şi Lavaur (167,5 km). De mîine se intră în munţi, iar sprinterii se vor chinui să supravieţuiască.

Rezultate
Etapa a 10-a, 158 km între Aurillac to Carmaux: 1. Andre Greipel (Ger/Omega Pharma-Lotto) 3 h 31:21sec; 2. Mark Cavendish (MBR/HTC); 3.José Joaquin Rojas (Spa/Movistar); 4. Thor Hushovd (Nor/Garmin); 5. Romain Feillu (Fra/Vacansoleil); 6. Daniel Oss (Ita/Liquigas), toţi în acelaşi timp; Clasament general: 1.Thomas Voeckler (Fra/Europcar) 42h 06:32; 2. Luis Leon Sanchez (Spa/Rabobank) la 1:49, 3. Cadel Evans (Aus/BMC) la 2:26; 4. Frank Schleck (Lux/Leopard-Trek) la 2:29; 5. Andy Schleck (Lux/Leopard-Trek) la 2:37; 6. Tony Martin (Ger/HTC) la 2:38.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
manieroht
manieroht  •  13 Iulie 2011, 10:59

Greipel are 29 ani, nu 27.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează