SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Ricco: "Nu am putut dormi la secţie"

Articol de - Publicat sambata, 19 iulie 2008 00:00

Considerat a fi marea victimă a dopajului din Turul Franţei 2008, italianul Riccardo Ricco a decis sîmbătă să răspundă cîtorva întrebări adresate de o jurnalistă de la postul Rai.

 

Cu un zîmbet amar pe buze, ciclistul de 24 de ani concediat ieri de Saunier-Duval a explicat cu calm situaţia: "Amărăciunea e uriaşă. Am fost dus la secţie şi am dormit în această noapte cît am putut, avînd în vedere că eram în închisoare. Magistratul m-a ascultat şi mi-a controlat bagajul, dar nu a găsit nimic, în afara vitaminelor pe care orice rutier le poartă la el". Întrebat dacă e adevărat că a folosit EPO, Ricco a driblat răspunsul: "Lucrul acesta îl veţi cunoaşte zilele următoare, cînd avocatul meu va prezenta cazul. Eu am cerut contraexpertiza".

"Era normal ca Saunier să mă concedieze, aşa se face în aceste cazuri. Le transmit fanilor mei că mă voi întoarce mai puternic ca oricînd", a spus însufleţit cel care a ocupat a doua poziţie pe podiumul Turul Italiei în acest an.

Italianul Riccardo Ricco a fost depistat pozitiv cu CERA, un derivat de a III-a generaţie al EPO, după o probă prelevată în urma contratimpului de la Cholet, în etapa a IV-a a Turului Franţei. Ciclistul a fost exclus de la startul Turului Franţei în etapa a 12-a şi echipa spaniolă a ales să nu mai continue în cursa din Hexagon. Ulterior, Ricco, posesor al tricourilor de cel mai bun tînăr şi cel mai bun căţărător, a fost concediat împreună cu Leonardo Piepoli pe motive de "violare a codului etic" de la Saunier-Duval. Conform legislaţie din Hexagon, Ricco poate fi condamnat la doi ani de închisoare în cazul în care se demonstrează "posesia de substanţe interzise".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează