SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM CROSS COUNTRY

Se apropie! » Ultima zi de înscrieri în Prima Evadare: startul în cursă se dă duminică

Aceştia sînt cei care au luat parte joi la recunoaşterea traseului Primei Evadări // Foto: Prima Evadare-Facebook
Aceştia sînt cei care au luat parte joi la recunoaşterea traseului Primei Evadări // Foto: Prima Evadare-Facebook

Articol de - Publicat sambata, 10 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 09 mai 2014 22:52

Azi este ultima zi în care vă mai puteţi înscrie în Prima Evadare, cel mai mare maraton ciclist din România şi din Estul continentului.

54 de kilometri în pădurile şi pe drumurile de ţară din partea de Nord a Bucureştiului aşteaptă în ziua de duminică în jur de 3.000 de ciclişti, profesionişti şi amatori, în cea de-a şasea ediţie a cursei Prima Evadare.

Traseul nu foarte dificil, cu peisaje frumoase, începe de la Academia de Poliţie din Băneasa şi se sfîrşeşte la Snagov, startul urmînd să se dea la ora 10:00.
Iniţial, traseul trebuia să aibă 58 de kilometri, dar a fost scurtat, eliminîndu-se potecile foarte înguste, pentru a se evita aglomerările din pădure.

Astăzi este ultima zi în care cei care vor să ia parte se pot înscrie, în curtea hotelului Caro din Bucureşti, locul de unde cei deja înscrişi îşi pot ridica kiturile de concurs.

Organizatorii de la NoMad Multisport au prevăzut pe parcurs 13 puncte de control şi patru zone de alimentare. "Evadaţii" de anul acesta vor fi urmăriţi şi filmaţi din înalt cu ajutorul a două elicoptere.

Vremea se anunţă frumoasă
Chiar dacă în cursul zilei de azi există şanse mari de ploaie, meteorologii spun că duminică se va însenina cerul şi că temperatura ar putea ajunge şi la 24 de grade. În urma ploilor de sîmbătă, vor exista porţiuni de traseu unde se va forma noroi, dar acest amănunt va spori distracţia.

Categorii pentru toată lumea
Organizatorii Primei Evadări au împărţit concurenţii pe categorii, pentru ca departajarea să fie făcută mai clar. Acestea sînt Elite Open (masculin profesionişti), ciclocros, feminin Open, masculin (15-19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, plus 50), biciclete tandem, companie, familie (un părinte plus un copil mai mic de 14 ani), cuplu.

Adolescenţii cu vîrste cuprinse între 15 şi 17 ani pot concura singuri pe semnătura părinţilor. Numai la clasele open masculin şi feminin sînt premiaţi primii 7 clasaţi, la celelalte categorii doar primii 3.

15.150 de lei este suma totală a premiilor de la Prima Evadare 2014, 1.200 de lei revenind cîştigătorului de la Elite

29 de ţări îşi vor trimite participanţii la competiţia bucureşteană de duminică

2.800 de ciclişti se înscriseseră pînă ieri, dar se mai aşteaptă solicitări chiar şi cu o zi înainte de start

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează