SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI

Şoc în ciclism: "Nebunul" Mario Cipollini se întoarce pe şosea în Turul Italiei!

Mario Cipollini, într-o ipostază deseori întîlnită în lunga sa carieră (foto: cyclinghalloffame.com) +1   FOTO
Mario Cipollini, într-o ipostază deseori întîlnită în lunga sa carieră (foto: cyclinghalloffame.com)

Articol de - Publicat marti, 06 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 06 martie 2012 13:45

Unul dintre cei mai importanţi sprinteri din istoria ciclismului, italianul Mario Cipollini, îşi pregăteşte întoarcerea în sportul pe două roţi, la vîrsta de 45 de ani! SuperMario vrea să conducă trenul de sprint al lui Andrea Guardini, unul dintre rutierii talentaţi ai echipei de rang continental, Farnese Vini-Selle Italia

"Vreau să mă întorc în Turul Italiei şi să fiu omul care îl conduce spre sprintul ideal pe Guardini". Acesta a fost anunţul şoc al italianului retras în mai 2005, revenit pe şosea pentru cîteva luni în 2008 şi care cochetează din nou cu marea sa dragoste. "Am 90 de kilograme, cu 8 mai multe faţă de momentul în care eram în vîrful de formă. Nu e grăsime în exces, sînt doar muşchi, mai ales pe mîinile mele şi pe trunchi. Picioarele mele sînt perfecte. Am ceva dureri în genunchi şi la spate, dar organismul meu e impecabil, perfect pentru a face faţă provocării", a explicat ciclistul cu victorii mai multe ca Alfedro Binda, în Turul Italiei.

42 de etape a cîştigat Mario Cipollini în somptuoasa sa carieră, într-o perioadă extinsă între 1989 şi 2005. De altfel, rutierul pentru care Mario a ales să se întoarcă în ciclismul profesionist, Andrea Guardini, s-a născut la 11 zile după ce Cipollini ridica mîinile pe linia de sosire a primului său succes în Giro, pe 1 iunie 1989.

"Sînt convins că cineva care are 45 de ani nu e terminat ca sportiv. Guardini are foarte mult talent şi merge pe bicicletele mele (Farnese foloseşte cadrele MCipollini). Ar fi o provocare minunată să fiu un domestique pentru el în Giro şi să obţinem o victorie în faţă lui Cavendish, nu credeţi?", a continuat Cipollini în Gazzetta dello Sport. Andrea Guardini tocmai a terminat Turul Langkawi cu 6 victorii de etapă!

Singura piedică în calea omului care se caracteriza odinioară ca "un ciclist ce putea deveni oricînd star porno" ar putea fi regulamentul antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale. Cipollini ar putea fi refuzat să-şi ocupe locul în pluton, deoarece nu e înregistrat în sistemul de paşapoarte biologice al UCI, sistem ce presupune o colaborare cu orice rutier de minimum 6 luni înainte de o competiţie internaţională. Lance Armstrong a beneficiat de amnistia forului internaţional atunci cînd s-a întors în 2009. Rămîne de văzut dacă şi Mario va fi înţeles.

"Voi fi transparent ca apa plată. Sînt deschis la orice fel de teste. Ivan Basso şi-a deschis uşa şi a devenit un exemplu de credibilitate. Îi voi cere sfaturile pentru a pune la un loc ştiinţa şi tehnologia necesare pentru a-mi evidenţia dispoziţia".

Un rutier cu o personalitate efervescentă, Mario Cipollini poate aduce farmec şi poezie într-un sport zdruncinat de scandaluri, precum afacerea Alberto Contador. De la costumaţiile hilare, până la nervorzitatea excesivă şi comportamentul de playboy modern, Mario Cipollini a rămas în memoria pasionaţilor de ciclism ca un rebel într-o epocă în care numărul eroilor de talia lui se subţiază cu fiecare sezon.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
mihrp
mihrp  •  06 Martie 2012, 20:44

Mario a fost idolul meu (alaturi de Pantani); iar in tinerete ii aveam idoli pe Moser si Saroni. Adevarul e cand zici CICLISM zici ITALIA in primul rand.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează