SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI 2008

Toate reflectoarele pe Valverde

Articol de - Publicat marti, 01 iulie 2008 00:00

Alejandro Valverde a fost confirmat astăzi în postura de lider al echipei Caisse d'Epargne. Campionul Spaniei va fi secondat de Oscar Pereiro Sio în tentativa de a duce tricoul galben la Paris.

Valverde s-a clasat pe a şasea poziţie în ierarhia generală a ediţiei trecute din Turul Franţei, la peste 11 minute de compatriotul său, Alberto Contador (pe vremea aceea la Discovery Channel). Contador a trecut anul acesta la Astana, dar nu va putea fi văzut în competiţia din Franţa, după ce echipa kazahă a fost refuzată la start de organizatori. Valverde va încerca să aducă o a treia victorie consecutivă pentru iberici, după ce Pereiro Sio a fost îmbrăcat prin ricoşeu în galben pentru Turul din 2006.

Alejandro s-a declarat pregătit pentru a-şi duce echipa pe primele poziţii ale competiţiei ce debutează pe 5 iulie în Brest. Într-o conferinţă susţinută acum cîteva zile, spaniolul de 28 de ani a fost foarte entuziasmat de forma de moment şi şi-a exprimat gîndurile războinice pentru ierarhia generală: "Sînt mulţumit de ce am făcut în Dauphiné Libéré (primul loc, 39 de secunde peste Cadel Evans) şi cred că am maturitatea necesară pentru a urca pe podium. Mă concentrez pentru cea mai înaltă poziţie, dar trebuie să fiu atent şi la oamenii puternici din pluton".

Pentru a întări afirmaţiile lui Valverde, echipa Caisse d'Epargne a trimis următorii ciclişti: Alejandro Valverde, David Arroyo, José Vicente Garcia, Iván Gutiérrez, David López García, Oscar Pereiro, Luis León Sánchez (Spania) şi doi francezi: Nicolas Portal şi Arnaud Coyot.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează