SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Trei din șase » Mark Cavendish a bifat al treilea succes de etapă în 2016

Finalul etapei de ieri a fost încins, dar Cavendish a fost din nou cel mai bun // FOTO Guliver/GettyImages
Finalul etapei de ieri a fost încins, dar Cavendish a fost din nou cel mai bun // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2016 00:00

Mark Cavendish a bifat ieri al treilea succes de etapă în 2016, el impunându-se în runda dintre Arpajon-sur-Cère și Montauban.

Britanicul Cavendish continuă să fie personajul principal din acest început de Tur al Franței. Mark a câștigat ieri etapa a șasea, purtată între Arpajon-sur-Cère și Montauban pe 187 de kilometri. Din nou s-a produs un sprint cu multă intrigă.

"A fost înfricoșător. Mi-am zis că urmează două linii de sosire, iar la prima am fost puțin în spate, iar pe ultimii metri a fost măcel. Mi-am dorit să fiu în roata lui Kittel. M-am tot uitat după el. Știam că echipa lui va evolua bine pe ultima bucată, de aceea mi-am dat seama că trebuie să plec mai devreme, pentru că sosirea era un pic în coborâre. Am plecat, mi-am dorit foarte mult această victorie. L-am simțit venind din nou în urma mea, dar la final am făcut exact ce mi-a făcut el mie în ultimii trei ani", a spus Mark la final.

Podiumul a fost completat de Marcel Kittel și de Daniel Mclay.

Pentru rutierul în vârstă de 31 de ani este a treia victorie de etapă din 2016, după ce s-a impus în prima și în cea de-a treia. Cu succesul de ieri, ciclistul britanic l-a depășit în clasamentul all-time al victoriilor de etapă pe Bernard Hinault și e la cinci lungimi de Eddy Merchkx.

Tricoul galben a rămas la Greg Van Avermaet, care-l va purta azi între L'Isle-Jourdain și Lac de Payolle pe 162, 5 kilometri.

Top 5 câștigători de etape în Turul Franței

1. Eddy Merchkx Belgia 34
2. Mark Cavendish Marea Britanie 29
3. Bernard Hinault Franța 28
4. Andre Leducq Franța 25
5. Andre Darregarde Franța 22

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
816632215146770
Adrian Acatrinei  •  08 Iulie 2016, 10:21

Al treilea succes de etapă în TdF 2016, mai exact. Altminteri, Cav a mai câștigat în 2016 o etapă în Turul Qatar, una în Turul Croației și una în Turul Californiei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează