SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Turul blestemat » Sanchez s-a impus după o nouă etapă plină de căzături

Johnny Hoogerland a ajuns într-un gard cu sîrmă ghimpată Foto: Reuters
Johnny Hoogerland a ajuns într-un gard cu sîrmă ghimpată Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 10 iulie 2011 21:48

Căzăturile par că nu se mai opresc în Franţa, în plus doi rutieri aflaţi în evadare au fost acroşati de o maşină a televiziunii franceze


Nouă etape au trecut. Nouă etape încărcate de evenimente şocante cauzate de căzături. În etapa de ieri, purtată între Issoire şi Saint-Flour, cu nouăzeci de kilometri înainte de final, pe coborîre plutonul a fost bulversat. Cele mai cunoscute victime, Aleksandr Vinokurov, care a fost scos pe braţe din pădure, el avînd o fractură de femur, şi Jurgen Van den Broeck, care şi-a fracturat clavicula şi are multiple răni.

Al doilea moment terifiant al zilei a venit atunci cînd o maşină a televiziunii franceze i-a acroşat pe Juan Antonio Flecha şi pe Johnny Hoogerland, doi dintre cei cinci evadaţi. Astfel că victoria de etapă a fost disputată de cei rămaşi întregi, Luis Leon Sanchez, Thomas Voeckler, Sandy Casar. La căpătul celor 208km, învingător a fost spaniolul Sanchez. Şi Voeckler s-a ales cu o victorie, el va purta în etapa de marţi tricoul galben, cel de lider. Cele opt căţărări l-au zdruncinat serios pe liderul Hushovd. După nouă zile de pedalat, caravana se opreşte azi pentru a trage aer în piept. Marţi, etapa a zecea va fi lungă de 158 de km şi se va disputa între Aurillac şi Carmaux.

Rezultate
Etapa a 9-a, 208km între Issoire şi Saint-Flour: Luis Leon Sanchez (Spa/Rabobank) 5h 27:09; 2. Thomas Voeckler (Fra/Europcar) la 5s; 3. Sandy Casar (Fra/Francaise des Jeux) la 13s; 4. Philippe Gilbert (Bel/Omega Pharma-Lotto) la 3:59; 5. Peter Velits (Svk/HTC); 6.Cadel Evans (Aus /BMC) toţi în acelaşi timp; Clasament general:1. Thomas Voeckler (Fra/Europcar) 38h 35:11; 2. Luis Leon Sanchez (Spa/Rabobank) la 1:49; 3.Cadel Evans (Aus/BMC) la 2:26; 4. Frank Schleck (Lux/Leopard- Trek) la 2:29, 5. Andy Schleck (Lux/Leopard- Trek) 2:37; 6. Tony Martin (Ger/HTC) la 2:38.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează