SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI / CUNEO - PINEROLO, 262KM

Turul Italiei calcă astăzi pe urmele legendarului Fausto Coppi

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2009 00:00

Etapa regină a Turului Italiei are loc astăzi, avînd ca punct de plecare Cuneo. Cicliștii vor străbate cei 262 de kilometri de-a lungul cărora Fausto Coppi a reușit una dintre cele mai memorabile victorii din istoria turului.

Ediția 1949 avea să rămînă în istorie pentru totdeauna. Grație devotamentului și dorinței sale, Fausto Coppi a obținut una dintre cele mai mărețe victorii ale sportului, învîngîndu-l pe conaționalul său Gino Bartali cu 11 minute și 52 de secunde. Totul despre una dintre cele mai mari rivalităţi din istoria sportului cu un simplu click aici  (video)

Trei cățărări vor întîlni rutierii în drumul lor spre finiș. Colle del Monginevro reprezintă primul obstacol. Cu o pantă medie de 6,4% și un maxim de 14% în apropierea vîrfului, Monginevro va fi greu de doborît.

Cu 60 de kilometri înainte de final, Sestriere se va ivi în fața cicliștilor. Panta medie de 8,6% va rupe în mod cert plutonul. Chiar înainte de final, Pra Martino va fi gazda bătăliei finale pentru victorie.

Traseul nu va fi întocmai cel pe care a rulat şi Fausto Coppi cu 60 de ani în urmă. Deşi ar mai fi trebuit să includă şi căţărările  Colle della Maddalena, Col de Vars şi Col d'Izoard, acestea au fost sărite de organizatori din cauza avalanşelor, dar şi din cauza unor interferenţe între undele radio italiene şi cele franceze.

Chiar şi aşa, Lance Armstrong ar putea ataca astăzi, sperînd să recupereze ceva din timpul pierdut pînă în prezent. Lista pretendenților este în continuare deschisă și ne putem aștepta și la o eventuală surpriză.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  19 Mai 2009, 13:31

care victorie memorabila my friend...da si tu mai multe detalii..ce a patit Fausto Coppi si cum s-a descurcat de a ajuns in istorie... a facut pana, a umflat camera cu gura...a mers inr-o roata jumate din traseu...i-a cazut lantul...ce a patit..ce s-a intampla acolo???

 •  19 Mai 2009, 13:05

titlul mi-o dat sperante ca o sa citesc despre acea victorie memorabila. Slab articol.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează