SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI - NÎMES - DIGNE LES BAINS, 194.5KM

Verde la Digne les Bains

Articol de - Publicat sambata, 19 iulie 2008 00:00

Spaniolul Oscar Freire (Rabobank) a cîştigat etapa a 14-a din Turul Franţei, după un sprint în care i-a depăşit pe Leonardo Duque (Cofidis) şi Erik Zabel (Milram). Freire îşi asigură primul loc în clasamentul tricoului verde şi răsuflă uşurat pentru victoria de etapă.

Caravana Turului Franţei a ajuns astăzi în Alpi, într-o etapă de 194.5 kilometri între Nîmes şi Digne les Bains, pigmentată cu două căţărări de categoria a IV-a, între care Col de l'Orme cu 9 kilometri înainte de final. Traseul a traversat Provence şi a ajuns la Digne les Bains, gazdă de 11 ori a Turului Franţei, locul în care ultima oară s-a impus David Moncoutié în 2005.

După doar zece minute de cursă, 21 de rutieri au rupt ritmul în pluton, însă doar Sandy Casar (Française des Jeux), William Bonnet (Crédit Agricole), Bram Tankink ( Rabobank) şi Iván Gutiérrez (Caisse d'Epargne) au supravieţuit iureşului grupului de urmărire. Evadarea celor patru a strîns un avans maxim de şapte minute, dar nerăbdarea plutonului şi trena atentă dusă de Liquigas au şters uşor-uşor din entuziasmul fugarilor. Grupul fruntaş s-a dizolvat cu 20 de borne înainte de final, atunci cînd fostul cvatruplu campion de contratimp al Spaniei şi-a forţat destinul pe Col de l'Orme.

Atacul ratat al lui Thomas Voeckler pe vîrful ascensiunii a măturat avantajul spaniolul de la Caisse d'Epargne, iar lupta pentru punctele din clasamentul căţărătorilor a rupt plutonul în diferite grupuri greu de supravegheat pentru australianul Cadel Evans. Sylvain Chavanel (Cofidis) şi-a adus aminte de performanţele din cursele de primăvară şi a încercat din nou să tragă lozul cîştigător, dar a fost înghiţit la intrarea în ultimii doi kilometri. Goana celor de la Milram pentru Erik Zabel a fost inutilă, în condiţiile în care spaniolul Oscar Freire a fost irezistibil în ultimii 100 de metri. Leonardo Duque s-a agăţat de locul doi, în timp ce germanul Zabel s-a resemnat cu bronzul zilei.

Clasamentul etapei:
1 Oscar Freire (Spa) Rabobank
2 Leonardo Duque (Col) Cofidis
3 Erik Zabel (Ger) Milram
4 Julian Dean (NZl) Garmin Chipotle - H30
5 Steven De Jongh (Ned) Quick Step

 

Clasamentul general:
1 Cadel Evans (Aus) Silence - Lotto 59.01.55
2 Frank Schleck (Lux) CSC - Saxo Bank 0.01
3 Christian Vande Velde (USA) Garmin-Chipotle p/b H30 0.38
4 Bernhard Kohl (Aut) Gerolsteiner 0.46
5 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0.57
6 Carlos Sastre Candil (Spa) CSC - Saxo Bank 1.28
7 Kim Kirchen (Lux) Columbia 1.56
8 Vladimir Efimkin (Rus) AG2R La Mondiale 2.32
9 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 3.51
10 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas 4.18

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează