SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2016, ETAPA 4: SAUMER - LIMOGES, 216 KM

Victorie la un fir de păr! Marcel Kittel se impune în etapa a patra din Turul Franței, după un sprint nebun cu Bryan Coquard

Marcel Kittel, stânga, în duel cu Coquard, foto: reuters
Marcel Kittel, stânga, în duel cu Coquard, foto: reuters

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2016 18:27

Neamțul Marcel Kittel (Etixx-QuickStep) a bifat prima sa victorie în acest Tur al Franței, după ce l-a învins într-un sprint decis la câțiva centimetri pe francezul Bryan Coquard (Direct Energie). 

  • Kittel este la al nouălea succes din carieră în Marea Buclă;
  • Peter Sagan rămâne în tricoul galben, dar mâine este o etapă foarte dură pentru pluton. 

5 iulie, ziua cantității. Sonda Juno s-a înscris pe orbita lui Jupiter, după o călătorie gigantică de 5 ani prin frigurosul spațiu cosmic, iar Turul Franței a onorat evenimentul cu o etapă pantagruelică, de 238 de kilometri, inutilă pentru 225 de borne și cu o cățărare mai de Doamne-ajută în ultimele 11.

A fost un concurs gândit pentru sprinteri, cu patru evadați acționând pe post de morcov în undiță pentru pluton și cu o viteză mult mai ridicată, după atmosfera de cortegiu funerar, de ieri.

Cu un avantaj de 7 minute, Alexis Gougeard (Ag2R), Oliver Naesen (IAM), Markel Irizar Aranburu (Trek-Segafredo) și Andreas Schillinger (Bora-Argon) au purtat povara plictisitului general cu o viteză medie de 40km/h, plutonul urmându-i îndeaproape.

Acțiunea a fost neutralizată în ultimii 20 de kilometri, iar cuțitele au fost scoase cu 3000 de metri înainte de Limoges. Etixx a reușit să deraieze trenul celor de la Lotto-Soudal, postați bine pentru Greipel, iar Kittel a fost lăsat excelent în vânt, cu 300 de metri până la linia de sosire. 

Gigantul în vârstă de 28 de ani a sprintat decent, dar s-a lovit de reacția lui Coquard, venit pe stânga și având pretenții la glorie. Kittel a câștigat în aceeași manieră ca Mark Cavendish, cu o zi înainte, la foto-finiș, după care a deschis șampania alături de echipa lui Lefevere. 

Mâine, plutonul are o etapă dificlă între Limoges și Le Lioran, a treia consecutivă peste 200 de kilometri (216). Înlănțuirea de etape de categorii inferioare de pe final ar putea scoate la suprafață numele mari ale aceste ediții de Tur. 

Clasamentul etapei:

1 Marcel Kittel (Ger) Etixx - Quick-Step 5:28:30
2 Bryan Coquard (Fra) Direct Energie
3 Peter Sagan (Svk) Tinkoff Team
4 Dylan Groenewegen (Ned) Team LottoNl-Jumbo
5 Alexander Kristoff (Nor) Team Katusha
6 Sondre Holst Enger (Nor) IAM Cycling
7 Daniel Mclay (GBr) Fortuneo - Vital Concept
8 Mark Cavendish (GBr) Dimension Data
9 Samuel Dumoulin (Fra) AG2R La Mondiale
10 Simon Gerrans (Aus) Orica-BikeExchange

Clasamentul general

1 Peter Sagan (Svk) Tinkoff Team 20:03:02
2 Julian Alaphilippe (Fra) Etixx - Quick-Step 0:00:12
3 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:00:14
4 Warren Barguil (Fra) Team Giant-Alpecin 0:00:18
5 Christopher Froome (GBr) Team Sky

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
10154348512809190
Sfarlea Silvia  •  05 Iulie 2016, 19:19

fenomenal articolul dar.......................................slab pregatiri sunteti. analizati clasamentul general. chiar nu puteti sa faceti ceva normal.

spion_kop
spion_kop  •  05 Iulie 2016, 18:45

bravo domnilor, in sfirsit un articol pentru care meritati laude, un eveniment sportiv de calibru care apare aici pe langa *** de la pipera si fcsb ... despre Giro nimic ... dar este ok si asa, incet incet poate va mai pasa si de sport

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează