SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2016, ETAPA 7: L'ISLE-JOURDAN-LAC DE PAYOLLE, 162KM

VIDEO // FABULOS! O dronă a prăbușit un banner gonflabil în fața plutonului din Turul Franței! Status-quo în prima etapă în Pirinei

Stephen Cummings, foto: reuters
Stephen Cummings, foto: reuters

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2016 18:38

Englezul Stephen Cummings (Dimension Data) a câștigat etapa a șaptea din Turul Franței, prima disputată în Pirinei, după ce s-a desprins singur dintr-o evadare masivă. Belgianul Greg Van Avermaet (BMC) rămâne tricou galben

  • Un eveniment neprevăzut a avut loc la intrarea în ultimul kilometru al etapei, când o dronă s-a prăbușit pentru bannerul golflabil și a oprit sosirea grupului principal de cicliști, lovindu-l chiar pe Adam Yates! (VIDEO MAI JOS)
  • A fost cea de-a doua victorie din carieră pentru Cummings, care vine după cel mai bun sezon din carieră, cu victorii în Dauphine și Tirreno-Adriatico. A fost cea de-a patra victorie pentru Dimension Data în 7 etape de Turul Franței!

Alberto Contador a numit-o prima zi a adevărului, însă nu am aflat atât de multe.

Plutonul a intrat în Pirinei, într-o etapă de 162 de kilometri disputată între L'Isle-Jourdain și Lac de Payolle, terminată cu o primă cățărare de categoria I, Col d'Aspin, unul dintre cei trei colți din ceea ce este supranumit Cercul Morții. Etapa s-a încheiat într-un plonjon de 7 kilometri de pe culmea muntelui, invitație pentru evadări.

tour de france 2016 stage 7 profile 670

Drept urmare, 22 de oameni au dat buluc și s-a format o acțiune masivă, în care s-au regăsit nume precum tricoul galben Greg Van Avermaet ( BMC), Vincenzo Nibali (Astana), Fabian Cancellara (Trek-Segafredo), Tony Martin (Etixx-QuickStep), Jan Bakelants (Ag2r-La Mondiale) sau Sylvain Chavanel (Direct Energie), cu un avantaj de peste 5 minute.

Diferența de timp a început să scadă când britanicul Chris Froome a scos ciocanul echipei Sky, pe Ian Stannard, și a părut că îndreaptă profilul etapei, nivelând cocoașele în suprafețe line.

Din amalgamul din față, Stephen Cummingns a trădat nesațul celor de la Dimension Data, care nu s-au mulțumit cu cele 3 victorii de etapă ale lui Cavendish.

Englezul a rupt rândurile din evadare și, în ciuda faptului că Nibali a forțat un mic grup de răspuns, a coborât singur pentru a doua sa victorie în două Tururi consecutive. Destul de bine, pentru un veteran în vârstă de 35 de ani.

În grupul favoriților, Contador a supraviețuit încă o zi, în timp ce francezul Thibaut Pinot (FdJ) a pierdut aproximativ trei minute față de grupul Chris Froome.

Clasamentul etapei:

1 Stephen Cummings (GBr) Dimension Data 3:51:58  
2 Daryl Impey (RSA) Orica-BikeExchange 0:01:05  
3 Daniel Navarro (Spa) Cofidis, Solutions Credits
4 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 0:02:14  
5 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 0:03:04
6 Luis Angel Mate (Spa) Cofidis, Solutions Credits 0:04:29  
7 Geraint Thomas (GBr) Sky    
8 Wouter Poels (Ned) Sky    
9 Gorka Izaguirre (Spa) Movistar  
10 Alejandro Valverde (Spa) Movistar

Clasamentul general:

1 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing 34:13:40  
2 Julian Alaphilippe (Fra) Etixx - Quick-Step 0:06:36  
3 Alejandro Valverde (Spa) Movistar  0:06:38  
4 Joaquin Rodriguez (Spa) Katusha 0:06:39  
5 Christopher Froome (GBr) Sky 0:06:42  
6 Nairo Quintana (Col) Movistar
7 Warren Barguil (Fra) Giant-Alpecin    
8 Pierre Rolland (Fra) Cannondale-Drapac    
9 Daniel Martin (Irl) Etixx - Quick-Step    
10 Fabio Aru (Ita) Astana

Save

Save

Save

Save

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  08 Iulie 2016, 19:10

Nibali ...s a taiat ...pe munte ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează