SPORTURI  »  FESTIVALUL OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN  »  SNOWBOARD CROSS

Aur pentru Franţa şi Elveţia » Juliette Lefevre şi Jerome Lymann s-au impus în finalele de snowboard cross

Ungureanu Ionuţ a terminat în primii 16 în competiţia de snowboard cross
Ungureanu Ionuţ a terminat în primii 16 în competiţia de snowboard cross

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 februarie 2013 20:12

Ieri s-a disputat competiţia de snowboard cross din cadrul FOTE, o disciplină spectaculoasă, în care, după calificările individuale, sportivii pornesc în serii de cîte patru în acelaşi timp.

La fete, cîştigătoare a ieşit franţuzoaica Juliette Lefevre, urmată pe podium de italianca Francesca Gallina şi de Katharina Neussner (Aut). Concursul băieţilor, foarte dinamic şi disputat, a fost cîştigat de elveţianul Jerome Lymann. Argintul i-a revenit austriacului Luca Haemmerle, iar medalia de bronz s-a dus la un alt adolescent din Elveţia, Sandro Perrenoud.

Singura româncă înscrisă iniţial în concurs, Luana Cherecheş, nu a luat startul, ea reaccidentîndu-se la mîna fracturată acum două luni, la un concurs în Austria. La masculin au concurat trei români, dintre care unul, Ionuţ Ungureanu a ajuns în primii 16.

Ceilalţi doi, Andrei Mareş şi Peter Almasi, nu au ieşit din tabloul de 32. Traseul lung de aproape un kilometru, cu 5 trambuline, a fost considerat de specialişti drept unul de dificultate medie, dar foarte tehnic.

Cădere urîtă
În întrecerea de snowboard cross de la Predeal, sportiva italiană Carlotta Piferi a suferit o căzătură gravă în timpul semifinalelor. Ea a fost luată de pe pîrtie cu o akie, sania-targă a salvamontiştilor, şi a fost transportată la ambulanţa de la baza pîrtiei. Italianca a suferit un traumatism toracic. Au mai fost căzături pe pîrtia Clăbucet, dar nici una atît de gravă.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează