SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

Salt peste granzi » România a depăşit ţări cu tradiţie la proba de masculin pe echipe la sărituri cu schiurile

Robert Purice privește mereu lumea de sus atunci cînd își ia zborul de pe trambulină // Foto: Antonio Cioarek +2   FOTO
Robert Purice privește mereu lumea de sus atunci cînd își ia zborul de pe trambulină // Foto: Antonio Cioarek

Articol de - Publicat joi, 21 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 00:28

Cei patru români au evoluat excelent: Pîtea şi-a făcut personal best-ul, 96 de metri, Tatu şi Torok şi-au depăşit performanţele de la individual, iar Buzescu-Purice a avut o evoluţie onorabilă.

Scenariul e acelaşi ca la proba individuală, însă jocul actorilor e mult îmbunătăţit. La concursul de sărituri cu schiurile pe echipe, băieţii se autodepăşesc. Încă din start se zboară peste punctul de construcţie, 90m.

Fără Italia, descompletată de o accidentare, cîte 4 săritori din 10 ţări aterizează după secunde bune. Românii din tribuna-pădure exultă însă la evoluţia preferatului: Iulică Pîtea sare 96m, record personal pe trambulina de la Rîşnov!

Incredibilul Prevc şi rivalitatea slovenă
Oceane Avocat Gros, franţuzoaica accidentată alaltăieri, vine şi ea să urmărească băieţii. E în cîrje, zgîriată pe faţă, însă nu se dă bătută şi urcă 30 de trepte pentru a-şi încuraja compatrioţii! Care, la fel ca restul participanţilor, nu pot ţine pasul cu Slovenia.

Cene Prevc, cîştigător la individual, sare din nou grozav, 99m. Un nou record pentru Rîşnov, la doar un metru distanţă de lungimea trambulinei! E nemulţumit parcă, la antrenament sărise 101. E urmat de Lanisek, însă celălalt sloven sare "doar" 98,5. Înjură printre dinţi: i-a lipsit o jumătate de metru pentru a egala recordul!

Sărbătoare cu mascota
După prima manşă, România e pe 5. Peste Finlanda, Rusia, Cehia, Franţa şi Polonia! Ne menţinem pînă la final, cea mai scurtă săritură e a lui Buzescu-Purice, 82 de metri. România a adunat 882 de puncte şi deşi nu e podium, poziţia e sărbătorită.

Pîtea dansează cu mascota, Tatu se îmbrăţişează cu prietenii, Torok şi Purice se ţin de şotii. Pe podium, slovenii, nemţii şi austriecii, în această ordine. În ziua în care am demonstrat că putem ţine pasul cu ei!

"Îmi tremură genunchii mereu"
La concurs au fost prezenţi şi părinţii lui Iulian Pîtea, Niculae şi Marcela. "La fiecare săritură a lui Iulian îmi tremură genunchii. Mi-e frică! Nu l-am dus eu la sportul ăsta. Tatăl l-a luat de mînă, a spus că merge în centrul oraşului şi l-a dus la trambulină! La cîteva săptămîni, era pe 5 la un concurs din Săcele. Acum sînt foarte mîndră de el!", a povestit mama sportivului.

"M-am simţit ca la Turneul celor 4 trambuline! Am fost încîntat cînd am văzut săritura lui Iulian" ( Eduard Torok)

"E o performanţă remarcabilă, dublată de succesul meu personal. Va fi greu să ne menţinem pe 5 în Europa" (Iulian Pîtea)

560074-note-sarituri.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  21 Februarie 2013, 10:06
Postat de andreiyiy pe 21 Februarie 2013, 10:02

Nu ca nu e de apreciat performanta dar sa nu exageram. In tarile cu traditie sportivii de varsta asta participa in competitii mai importante decat FOTE.

Asa e, s-au castigat titluri olimpice la 16 ani in disciplina aceasta.

andreiyiy
andreiyiy  •  21 Februarie 2013, 10:02

Nu ca nu e de apreciat performanta dar sa nu exageram. In tarile cu traditie sportivii de varsta asta participa in competitii mai importante decat FOTE.

riccardo1966
riccardo1966  •  21 Februarie 2013, 09:44

Am inceput s-o luam deja, razna... Impotriva caror mari sportivi , au evoluat ai nostri !? Sa nu ne-mbatam cu apa rece.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează