SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

4 din 4

Articol de - Publicat luni, 30 iunie 2008 00:00

Steliana Nistor s-a impus ieri în toate finalele pe aparate de la Open România 2008.

Steliana Nistor a ajuns la Plo­ieşti vineri seară, după ce sus­ţinuse proba scrisă la limba şi literatura română la bacalaureat. A intrat în sală sîmbătă dimineaţă doar pentru un antrenament. Du­pă-amiază a evoluat la toate cele pa­tru aparate, culegînd 6 me­dalii.

Ieri, Steliana a fost în concurs la sărituri, paralele, bîrnă şi sol. S-a im­pus în toate finalele Open Ro­mânia 2008, unde a participat şi Eka­terina Bisimpikou din Grecia. Cea mai mare notă a obţinut-o Ste­li­ana la paralele, 16,600. Cele­lalte punc­taje ale gimnastei au fost 15,125 (sărituri), bîrnă (15,675), sol (15,450). “Mă simt obo­sită, de-abia aştept să merg să dorm”, a spus Nistor la finalul concursului.

Medaliată cu argint la paralele la CE din acest an, Nistor va avea în continuare un program infernal, ea urmînd să susţină în această săp­tămînă celelalte probe ale baca­la­u­reatului. Apoi, în week-end va mer­ge în deplasarea din Italia pen­tru întîlnirea cu echipa acestei ţări. “Mă bucură evoluţia Stelianei”, a spus Nicolae Forminte, an­tre­no­rul co­or­donator al lotului olimpic.

Gînduri de Olimpiadă
Prin­tre toate acestea, Steliana are drept principal gînd Olimpiada, pen­tru care trebuie să-şi păstreze să­nătatea. Ia în calcul şi ce va urma după JO. Chiar dacă a spus că se va re­trage după luna august, ea a a­fir­mat că acum totul depinde de să­nă­tate şi, dacă totul este în re­gulă, va continua şi după întrecerea din China. Steliana va împlini 19 ani în septembrie.

7 gimnaste din lotul olimpic au par­ti­ci­pat la concursul de la Ploieşti

“A fost un concurs obositor. Grija mea cea mai mare a fost să am grijă de sănătatea fetelor”
“Cîştigul cel mai mare este reprezentat de Andreea Grigore, care a progresat foarte mult la capitolul siguranţă în aceste zile, şi, desigur, constanţa Stelianei Nistor”
Nicolae Forminte antrenor coordonator

Drăgulescu OK
Marian Drăgulescu (foto) a revenit în competiţii după accidentările din 2007. El a devenit ieri campion internaţional la sol. “Mă simt bine. Sînt obosit, am concurat trei zile, a mai fost şi căldura”, spus multiplul medaliat mondial. La sărituri, Marian a pre­zentat în concurs o a doua săritură cu plecare din 6,4, dar pentru JO pregăteş­te una cu plecare din 7,2. “Nu mai am foarte mult de recupe­rat, pînă la urmă e vorba de elemen­te pe care le fac de aproape o viaţă”, a adăugat Drăgu­lescu. În următoa­rea lună, lotul masculin mai are un concurs în Germania, dar gim­nastul vrea să rămînă în Bucu­reşti pentru a con­tinua antrenamentele “pe moale”.

Doar o sperietură
Sandra Izbaşa s-a accidentat la încălzirea dinaintea concursului de sîmbătă. După ce a efectuat une­le investigaţii la Bucureşti, veştile sînt dintre cele mai bune. Nu este vorba despre ceva grav. Ea va trebui totuşi să stea două zile departe de an­tre­namente. “La încălzire, la un salt înainte la bîrnă, am auzit o pocnitură şi apoi la sărituri s-a agravat. Oricum, sînt mai bine”, a spus medaliata europeană cu aur la sol. Ea a adăugat că a fost mai bine că s-a întîmplat acum, şi nu mai tîrziu, pentru că are posibilitatea de a se recupera. Bucureşteanca şi-a sărbătorit majoratul pe 18 iunie. “Cele mai dragi cadouri au fost inelele de la bunici şi lanţul de aur de la părinţi”, a spus Izbaşa.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
lliwiu
lliwiu  •  09 Iunie 2010, 10:16

Test de test

 •  01 Iulie 2008, 12:42

se discuta atat despre fotbal si nimic si avem olimpiada , cea mai frumoasa si mai importanta competitie de pe planeta , si de abia gasim cateva reportaje si stiri despre sportivii olimpici in ziarul dvs !!!!!

 •  01 Iulie 2008, 01:37

prea putine stiri despre apropierea olimpiadei si mult prea multe depre amicalele si transferurile din fotbalul autohton .Din pacate sunteti tributari unui sport care a adus foarte multe deziluzii romanilor .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează