SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  COSR

Adrian Stoica îi transmite lui Alin Petrache că federația de gimnastică şi-a făcut treaba: "Nu concep sfaturi despre paralele, inele sau bîrnă"

Adrian Stoica
Adrian Stoica

Articol de - Publicat vineri, 06 noiembrie 2015 00:00

Preşedintele FR Gimnastică i-a adresat o scrisoare deschisă şefului COSR în care răspunde comunicatului trimis de șeful COSR în timpul Mondialelor de la Glasgow, din luna octombrie

Miercuri, în miez de noapte, încadrat la minut în termenul de 10 zile, Adrian Stoica, preşedintele FR Gimnastică, a făcut publică o scrisoare deschisă adresată lui Alin Petrache, şeful olimpismului românesc. "Vă răspund tot public scrisorii transmise de dumneavoastră, deşi continuu să fiu dezamăgit de tenta politic-speculativă pe care aţi dat-o unui eşec momentan al gimnastelor României. Subliniez cuvîntul «momentan», fiindcă în continuare competiţia a demonstrat prin rezultatele deosebite, fără egal în ramurile sportive, cel puţin în anul 2015, că ne-am făcut treaba", susţine Stoica în debutul comunicatului.

Politicul şi doza de bun-simţ

Şeful FRG realizează că "tragedia de la clubul Colectiv a umbrit orice alt eveniment, şi pe bună dreptate", dar răspunde fiindcă a fost somat să răspundă în termen de 10 zile. "Şi o fac în calitatea unui om care a stat departe de politică şi speculaţii politicianiste, dar care este în Federaţia Română de Gimnastică de peste 40 de ani. Mai pe scurt, de la Nadia şi Montreal încoace. Sutele de medalii stau mărturie faptului că, pe alocuri, şi politicul trebuie să aibă o doză, fie şi moderată, de bun-simţ faţă de tehnic", arată Adrian Stoica, ce continuă astfel: "Din păcate, nu mă puteţi jigni pe mine fără să aruncaţi cu noroi, totodată, în zeci de eroi sportivi ai acestei ţări. Acest răspuns este pentru ei. Le datorez acest lucru, chiar dacă «nu mă pun bine cu COSR-ul». Citez dintr-o mare campioană a României, care a fost revoltată la rîndul său de această pornire, în mijlocul competiţiei, domnişoara Corina Ungureanu: «Nu antrenorii străini ne-au crescut pe noi pînă acum, domnule Petrache, ci antrenorii români i-au crescut pe cei care astăzi ne bat». Problema este mult mai extinsă şi mai complicată decît «urecheala» pe care ne-aţi administrat-o. Baza este praf, domnule preşedinte, şi acest fapt sper că îl puteţi înţelege, chiar dacă sîntem de acord că nu depinde numai de dumneavoastră", mai arată Adrian Stoica în scrisoare.

Dezbaterea poate continua!

Preşedintele FRG îl mai asigură pe şeful COSR că echipele României vor ajunge la Olimpiadă, aceasta fiind o "certitudine" şi susţine că antrenorii loturilor României au fost la un pas de a demisiona în timpul Campionatului Mondial de la Glasgow, în urma scrisorii deschise a şefului COSR, din 26 octombrie, făcută publică în timpul competiţiei.

Preşedintele FRG mai spune că s-ar putea retrage "ca vîrstă", dar că nu poate concepe să ia sfaturi despre "paralele, inele sau bîrnă" şi îl roagă pe preşedintele COSR "să nu demisioneze" în urma "acestei gafe".

Adrian Stoica încheie afirmînd că nu ştie "cît de lung sau scurt ar trebui să fie răspunsul" pe care îl aştepta şeful COSR, iar dacă nu e suficient, şi Alin Petrache "simte nevoia", dezbaterea poate continua.

Petrache îl vrea pe Forminte

COSR a recomandat, în 26 octombrie, FRG, într-o scrisoare deschisă, cooptarea antrenorului Nicolae Forminte în conducerea tehnică a lotului feminin de gimnastică şi a unui specialist străin care să se ocupe de pregătirea sportivelor la paralele inegale, forul olimpic anunţîndu-şi disponibilitatea de a susţine contractul acestuia din urmă. Alin Petrache i-a transmis preşedintelui FRG, după ratarea calificării directe a echipei feminine a României la JO 2016, că a constatat "o totală ignoranţă faţă de recomandările COSR în legătură cu pregătirea olimpică".

2 gimnaști româniau urcat pe podiumul de la CM Glasgow: Marian Drăgulescu, argint la sărituri şi Larisa Iordache, bronz la individual compus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
mobilajucarii
mobilajucarii  •  07 Noiembrie 2015, 21:19

Gata cu cearta domnilor, treceti la treaba ca-i groasa...

adicn
adicn  •  06 Noiembrie 2015, 09:33
Postat de adicn pe 06 Noiembrie 2015, 09:31

Alin Petrache pare să nu prea aibă habar de gimnastica românească...parvenitul nu știe că avem antrenorii cu cele mai mari performanțe din lume...lui îi trebuie antrenori străini..asigurați-le condiții de pregătire și cele necesare, plătiții pe Belu și Bitang, și (iarăși)vom avea rezultate!

*plătiți-i

adicn
adicn  •  06 Noiembrie 2015, 09:31

Alin Petrache pare să nu prea aibă habar de gimnastica românească...parvenitul nu știe că avem antrenorii cu cele mai mari performanțe din lume...lui îi trebuie antrenori străini..asigurați-le condiții de pregătire și cele necesare, plătiții pe Belu și Bitang, și (iarăși)vom avea rezultate!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează