SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  ALEGERI COSR

Au mai rămas 4 zile pînă la alegerile COSR pentru preşedinţie » Octavian Belu: "Vin din sală, ştiu care-s problemele"

Articol de - Publicat duminica, 25 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 00:54

Doi dintre candidaţii la şefia COSR şi-au prezentat strategia de evitare a unui eşec la Rio 2016. Prima şi singura tentativă de dezbatere pe programe şi strategii între cei 3 candidaţi la preşedinţia forului olimpic român a fost găzduită, vineri seara, de postul TV Digi 24.

La emisiunea "Despre viitorul COSR", mediată de Ion Ţiriac, au participat însă doar doi dintre pretendenţi: Elisabeta Lipă şi Octavian Belu. Alin Petrache a lipsit motivîndu-şi absenţa prin recomandarea adresată de preşedintele demisionar Octavian Morariu celor din conducerea COSR de a evita să participe la emisiuni radio şi TV.

Din cele 60 de minute avute la dispoziţie, Belu şi Lipă au reuşit abia spre sfîrşitul emisiunii să vorbească concret despre strategia olimpică pe care o propun pentru următorii doi ani. Cei doi au trebuit să discute despre problemele ridicate de invitaţii lui Ţiriac, campioni şi reprezentanţi ai federaţiilor.

Mihai Leu a vorbit despre distrugerea bazelor sportive, Gheorghe Hagi despre încurajarea parteneriatului public-privat, Carmen Tocală despre atragerea copiilor spre mişcare şi sportul de performanţă.

"Putem discuta la nesfîrşit despre aceste boli cronice ale sportului românesc, dar scopul acestei dezbateri este acela de a vedea cum îşi propun cei doi candidaţi să salveze România de un eşec la Rio 2016!", a intervenit Dan Popper, fost secretar general al COR.

"Prin unitate, fair-play şi competitivitate, nu prin acţiuni subterane care nu ne caracterizează pe noi, oamenii din sport " a fost răspunsul Elisabetei Lipă.

"Trebuie să asigurăm toate condiţiile de pregătire celor aflaţi în loturile naţionale. Eu vin din sala de antrenament şi federaţiile nu trebuie să-mi explice problemele cu care se confruntă. Le ştiu foarte bine", a încheiat Octavian Belu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează