SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

Caută medalia » Marian Drăgulescu încearcă azi să urce pe podiumul mondial la sărituri

Articol de - Publicat duminica, 01 noiembrie 2015 00:00

Pentru Marian Drăgulescu aceste Campionate Mondiale de la Glasgow sînt o competiție a evaluării.

Întors în competiții după o pauză considerabilă, gimnastul în vîrstă de 34 de ani a reușit să prindă un loc în finala de la sărituri. El s-a calificat acolo cu al treilea punctaj, dar azi totul pornește de la zero.

Drăgulescu are nouă medalii mondiale, dintre care opt sînt de aur. Ultima oară Drăgulescu a participat la o ediție a CM, în 2009, la Londra, de unde s-a întors cu două medalii de aur.

El are azi ocazia să ducă palmaresul la zece distincții. "E foarte plăcut să concurez din nou la Campionatele Mondiale. Calificarea în finala de la sărituri a venit ca o recompensă pentru toată munca pe care am depus-o pînă acum. Am revenit în gimnastică pentru a cuceri singura medalie care-mi lipsește din palmares, cea de aur la Jocurile Olimpice", a spus Drăgulescu. El poate obține biletul pentru Rio de azi, dacă se clasează pe podium.

Marian se confruntă cu o problemă de sănătate, după ce în calificări a lucrat la toate cele șase aparate. La cal cu mînere, el s-a ales cu dureri la încheietură.

Patru pe locul 1

Finala de la paralele de ieri a oferit un moment unic. Patru gimnaste s-au clasat pe primul loc. Fan Yilin, Viktoria Komova, Daria Spiridonova și Madison Kocian au primit toate punctajul de 15,366. Martha Karolyi, coordonatorul echipei americane, a spus că în cincizeci de ani nu a mai văzut așa ceva la o ediție a CM. În celelalte finale pe aparate s-au impus: Max Whitlock la cal cu mînere, Kenzo Shirai la sol, Eleftherios Petrounias la inele și Maria Pașeka la sărituri.

Finale pe aparate va avea loc astăzi, de la ora 15: 30, pe TVR 2.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close