SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RATARE

Contre între COSR şi FRG » Cum s-a deteriorat relația dintre conducerea forul olimpic român şi cea a federaţiei de gimnastică

Adrian Stoica a fost paravanul dintre COSR și antrenorii Belu și Bitang
Adrian Stoica a fost paravanul dintre COSR și antrenorii Belu și Bitang

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2016 00:00

Relaţia dintre conducerea forul olimpic român şi cea a federaţiei de gimnastică a început să se deterioreze din octombrie 2015.

Antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Belu au avut o relaţie dificilă cu forul olimpic român încă de pe vremea mandatelor lui Octavian Morariu. Fraza rostită de tehnicieni la Londra 2012, după ce s-au încheiat concursurile de gimnastică, "De acum suntem freelanceri", a confirmat poziţiile celor doi faţă de COSR, dar aceştia au continuat să coordoneze lotul olimpic.

După ce Alin Petrache a câştigat şefia COSR în defavoarea lui Belu, în mai 2014, lucrurile s-au complicat. Antrenorii au anunţat atunci că se retrag de la lot, dar au revenit asupra deciziei după trei luni. În primăvara lui 2015 însă, Belu şi Bitang au părăsit cantonamentul de la Izvorani invocând "probleme personale".

Situaţia a explodat însă în octomrbrie, când echipa feminină a ratat la CM de la Glasgow calificarea directă la Rio 2016. Alin Petrache a solicitat preşedintelui FRG, prin intermediul unei scrisori deschise, o analiză a rezultatelor şi a recomandat cooptarea antrenorului Nicolae Forminte şi aducerea unui specialist străin pe paralele.

Reacţia lui Adrian Stoica a fost una dură, tot printr-o scrisoare deschisă, transmiţându-i lui Petrache că după 40 de ani în gimnastică nu concepe să primească sfaturi despre "paralele, inele sau bârnă". Belu şi Bitang au revenit totuşi la lot în decembrie, "Ni s-a cerut ajutorul şi am acceptat să ne întoarcem, dar în calitate de voluntari şi numai până la turneul preolimpic", a precizat atunci Mariana Bitang.

"Din 17 februarie sunt la pensie. Nu vom reveni la lot. Îmi pare rău că am revenit şi acum, dar a fost o rugăminte din partea gimnastelor mai în vârstă să vin să le ajut"
Octavian Belu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
920930717928342
Daniel Duhalm  •  29 Aprilie 2016, 01:40

2 mafioti isi impun orgoliile...nu conteaza despre ce ...doar ei conteaza....

mobilajucarii
mobilajucarii  •  19 Aprilie 2016, 15:34

FRG si COSR nu pot sta la masa ca sa discute, din cauza orgoliilor personale. Se comunica prin scrisori publice. In fapt, se joaca tontoroiul pe capul si pe banii contribuabililor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează