SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  INEDIT

Cum îi ajută pe gimnaști mierea și magneziul » Sibianul calificat la JO explică: „Fetele folosesc doar apă. Sunt curios japonezii ce folosesc”

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 09:41 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 10:11

Echipa masculină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, dar sibianul Andrei Muntean (30 de ani) a prins un bilet individual. 

Andrei Muntean s-a clasat pe locul 30 la individual compus, la Mondialele din toamnă de la Antwerp, și chiar dacă nu s-a calificat în finala de 24 a probei, el se poate bucura de faptul că va fi prezent la JO de la Paris în urma unei calificări individuale. Muntean a mai fost prezent la ediția din 2016 de la Rio.

FOTO. De ce folosesc gimnaștii miere și magneziu: „Am învățat de la cei mari”

+3 FOTO

Mierea este ingredientul inedit pentru o aderență cât mai bună la paralele, explică Andrei Muntean. 

„Ca să avem o aderență mai bună la priză, folosim miere. Doar la paralele. Și foarte rar când suntem la inel. Pui miere și apoi magneziu peste și e perfect. De mulți ani facem asta, am învățat de la cei mari. Când ești junior nu faci asta, nu ai nevoie, că nu ai ai elemente atât de grele. 

Nu numai românii fac asta… Dar, nu știu ce folosesc japonezii, pentru că m-am urcat o dată după un japonez la paralele și ținea foarte bine (n.r. – aderența era foarte bună). 

Am mai auzit că unii folosesc apă încălzită cu zahăr. Fetele folosesc doar apă, pentru că la paralele fac și cu palmiere din piele. Noi avem palmiere la bară și la inele”, a precizat gimnastul în cadrul podcastului Business Philosophy, citat de Gândul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close