SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATUL MONDIAL

De neoprit, de neatins » Echipa feminină a SUA a cîștigat marți seară aurul, dominînd finala din care a lipsit România

Articol de - Publicat joi, 29 octombrie 2015 00:00

Americancele au mai întins puțin pînza dominației în gimnastica artistică. Echipa feminină a SUA a cîștigat marți seară, la Glasgow, al cincilea titlu mondial din istorie, dintre care trei consecutive.

Toate aceste medalii au fost cucerite după ce, la începutul anilor 2000, Martha Karolyi a preluat poziția de coordonator al lotului olimpic. Fosta antrenoare din '70 a României a anunțat că după Jocurile Olimpice de la Rio se va retrage din această funcție.

Aseară, fetele coordonate de ea nu au avut rival. Gabrielle Douglas, Aly Raisman, Simone Biles, Margaret Nichols, Madison Kocian și Brenna Dowell au adunat 181,338 de puncte. Pe locul al doilea a fost China, dar la o diferență de 5,174 puncte. Pe treapta a treia a urcat pentru prima oară în istorie echipa Marii Britanii. "Niciodată nu pornim de la premiza că vom fi pe primul loc. Doar prin dedicație și muncă multă poți deveni mai bun. Aceasta e filosofia noastră. Muncă din greu, disciplină și un număr mare de repetări, care necesită răbdare și pot fi plictisitoare uneori", a spus Martha Karolyi.

România, campioană mondială de șapte ori, a bifat o premieră negativă. Pentru prima oară în istoria modernă a gimnasticii nu s-a calificat în finala de opt.

Unica șansă

Gimnastele din România au prins o sigură finală la Glasgow, cea de la individual compus. Larisa Iordache, vicecampioana mondială de anul trecut, și Laura Jurca. Ele s-au calificat cu al 16-lea, respectiv al 23-lea punctaj. Azi o iau de la zero, la fel ca și celelalte 22 de gimnaste. Finala de la Glasgow începe la 20:50 și e transmisă de TVR2.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează