SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

EuRomânia » Am cîştigat AURUL pe echipe în faţa puternicelor formaţii ale Rusiei şi Italiei

Izbaşa, Ponor, Iordache, Haidu şi Bulimar se mîndresc cu medaliile lor
Izbaşa, Ponor, Iordache, Haidu şi Bulimar se mîndresc cu medaliile lor

Articol de - Publicat duminica, 13 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 13 mai 2012 00:28

Gimnastele române nu mai urcaseră pe primul loc la un CE din 2008. Ponor, Iordache, Izbaşa, Bulimar şi Haidu au făcut ca, ieri, tricolorul să fie pe cel mai înalt catarg.

Cinci zîmbete de românce s-au înghesuit ieri pe prima treaptă a podiumului Campionatelor Europene. Un podium care le-a avut pe treapta a doua pe rusoaice şi pe a treia pe italience. Cinci zîmbete pe care Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Raluca Haidu le-au asortat la medaliile de aur.

Cinci zîmbete pe care le-au eliberat acolo, pe podium, ştiind că sînt cele mai bune din Europa. Pînă la acel moment însă, muşchii au fost încordaţi, toate privirile au răspîndit concentrare, iar exerciţiile au emanat siguranţă.

Debut în forţă
România şi-a început expediţia către aur, la 15:00, ora Bruxellesului, la sărituri. Prima evoluţie i-a aparţinut Cătălinei Ponor, care a pus prima notă la totalul României, 15,033.

Masa de sărituri a primit apoi palmele Larisei Iordache pentru o evoluţie recompensată cu 15,058. Iar Sandra Izbaşa a încheiat perfect cu un 15,200. Un total incredibil pentru România, care era la aproape patru puncte de eterna rivală Rusia, ale cărei gimnaste începuseră la bîrnă.

Avantajul a fost păstrat şi după a doua rotaţie, cînd elevele lui Bitang şi Belu au evoluat la paralele, un aparat sensibil pentru românce, iar rusoaicele la sol.

Lucrurile au început să se mai strîngă după a treia rotaţie. Emoţiile au bîntuit-o un pic pe Larisa Iordache, debutantă la o competiţie majoră de senioare. Atît de puţin încît a căzut de pe bîrnă, chiar dacă a încercat cu disperare să rămînă pe aparat.

Dar tot bîrna avea să ofere şi cea mai mare notă a concursului pentru România, Ea a fost adusă de Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, ea obţinînd 15,433. Rusoaicele au fost la sărituri şi au evoluat bine.

Emoţii pînă la final
Solul şi paralelele au fost vedetele în lupta de la distanţă dintre cele două echipe. Grişina, Mustafina şi Komova au obţinut punctaje astronomice la cele două bare inegale. În timp ce Bulimar, Ponor şi Iordache erau la sol.

Rusoaicele au încheiat mai repede evoluţiile şi şi-au îndreptat ochii spre sol, acolo unde cea poreclită "Pici" avea să lase emoţiile în alte buzunare. Larisa Iordache a lipit aterizările şi a obţinut 15,033, suficient pentru ca ea şi colegele să se bucure de momentele cu medalii de aur şi zîmbete.

După patru ani, România e din nou în frunte şi aşteaptă Jocurile Olimpice. Azi, Izbaşa, Ponor şi Iordache luptă pentru alte medalii.

484087-note-gimnastica.jpg

Clasament final
1. România 176,288 p
2. Rusia 175,536 p
3. Italia 171,536 p

Titlurile României la CE
1994: Stockholm
1996: Birmingham
1998: Sankt Petersburg
2004: Amsterdam
2008: Clermont-Ferrand
2012: Bruxelles

484088-finala-aparate.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
peryfery
peryfery  •  13 Mai 2012, 20:53

itr-o lume nebuna in care traim aceste fete sunt un dar divin care ne da speranta ca romania chiar nu a murit traim fetelor datorita voua ,sa ne traiti suntem mandri ca va avem

marian79iulian
marian79iulian  •  13 Mai 2012, 20:17

daca Belu si Bitang ar fi ramas tot timpul antrenori la lot, Romania n-ar fi ajuns asa jos ca in ultimii ani! iata ca acum revenim unde ne e locul si unde meritam sa fim, nu acolo unde si-au dorit altii sa fim!

draptor
draptor  •  13 Mai 2012, 19:40
Postat de ionicas3 pe 13 Mai 2012, 12:28

Toate ziarele si toate posturile TV. de stiri trebuiau sa-si deschida editia cu aceasta stire numai ca la noi au prioritate cancanurile,becaliotii si toti alde neica nimeni,asa stiti voi ziaristii sa va respectati valorile in Romania.RUSINE!

da,ai dreptate,asta cred ca e stirea cea mai importanta in acest weekend si vreau sa le transmit FELICITARI acestor fete minunate care ne fac sa fim mandri ca suntem romani!!BRAVO FETELOR si felicitari staffului tehnic...sper sa avem un parcurs bun si la OLIMPIADA cu toate ca acolo va fi super greu...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează