SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Fără soluţii!

Articol de - Publicat vineri, 27 iunie 2008 00:00

Înaintea Jocurilor Olimpice, doar şase gimnaste sînt apte din punct de vedere medical.

Campionatele Naţionale, care debutează azi la Ploieşti, ar fi trebuit să fie ultimul criteriu de selecţie pentru echipa feminină ce va reprezenta România la Olim­pi­adă. Însă la lotul olimpic de la De­va doar şase gimnaste sînt valide. Exact numărul de sportive care vor alcătui formaţia de la Jocurile Olimpice. Nicolae Forminte speră că va putea merge la Beijing cu San­­dra Izbaşa, Steliana Nistor, Anamaria Tămîrjan( se reface după o întindere), Andreea Grigore, An­dreea Acatrinei, Gabriela Drăgoi şi Daniela Druncea (rezervă). În cazul unor probleme, următoarele va­ri­an­te sînt Cerasela Pătraşcu, încă nerăfăcută după accidentarea din aprilie de la CE, şi Mădălina Guţu. “Cînd am stabilit programul pentru acest an olimpic ne-am gîndit să dăm şanse egale tuturor gimnas­te­lor de a merge la Olimpiadă, dar acum, avînd un număr fix de sportive sănătoase, nu mai e vorba de aşa ceva”, a spus antrenorul-coor­donator Nicolae Forminte.

Pentru competiţia din acest week-end de la Ploieşti, pe lîngă grija de a-şi păstra starea de să­nă­tate, gimnastele antrenate de Ni­colae Forminte trebuie să-şi ducă şi integralele la căpăt.

După Campionatele Naţionale pentru fetele din lotul olimpic ur­mea­ză o perioadă cu două con­cur­suri, o confruntare cu echipa Italiei, săp­tămîna viitoare, şi una cu a Ger­ma­niei, peste două săptămîni. Apoi se vor retrage la Deva pentru a face ultimele antrenamente înainte de Jocurile Olimpice.Obiectivul sta­bilit pentru competiţia din China este cucerirea a două medalii.

6 medalii a adus gimnastica la pre­cedentele Jocuri Olimpice de la Atena din 2004.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
 •  27 Iunie 2008, 23:32

Cristi& Gabriela: de obicei ziarele se trezesc numai cand este vre-o stire bomba din gimnastica : n-au luat medalie de aur, (FARA AUR!!!) se retrage vre-o gimnasta (INAINTE DE VREME!!!). Ce fac fetele noastre pt Romania nu fac 3 presedinti si 300 de senatori la un loc.Insa nu este important sa scrie despre gimnastica, Vadim e mult mai important.

 •  27 Iunie 2008, 08:56

@cristi-subscriu la observatiile tale.Cei de la GSP nu prea mai au timp de asemenea banalitati fiind ocupati cu lucruri mult mai importante,cum ar fi nunta lui Chivvu si a amaratei care-i va fi sotie, de copilul acestor "celebritati",etc.Ce rost are sa pierzi vremea cu anonimi cum ar fi gimnastii si gimnastele noastre,cand asemenea "personalitati" au atatea de aratat?Ce conteaza ca imnul nostru se aude ptr ca acesti copii lupta pe podium?Important e ca nulitatea de Chivu stra

 •  27 Iunie 2008, 08:20

azi incep nationalele, dar domnii ziaristi nu au nicio treaba. nu exista o ora, un loc de desfasurare al concursului. ca de obcei, dati ce aveti chef. Rusine sa va fie! de gimnastica masculina ati auzit?! nu prea cred! va fi si ea prezenta la nationale si la jo! sunteti praf!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează