SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

FOTO Vedetele vin la Cluj » Cinci campioni olimpici vor fi prezenți la Campionatele Europene de gimnastică

Sanne Wevers // FOTO Guliver/GettyImages +4   FOTO
Sanne Wevers // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 24 martie 2017 00:00

Cinci campioni olimpici vor evolua la competiția care debutează pe 19 aprilie, iar printre ei se află și Cătălina Ponor.

Cu 26 de zile înainte de Campionatele Europene, cele 37 de țări participante și-au nominalizat gimnaștii care se vor lupta pentru distincții în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Printre cei 274 de gimnaști și gimnaste se vor afla și cinci campioni olimpici. La feminin, vor fi prezente Cătălina Ponor, care a cucerit trei medalii de aur la JO 2004, și Sanne Wevers, deținătoare a titlului olimpic la bârnă vara trecută, la Rio.

La masculin s-au adunat patru campioni olimpici, cei mai recenți sunt Oleg Verniaev, care a cucerit aurul la individual compus și paralele, și Eleftherios Petrounias, care s-a încoronat la inele, ambii la JO 2016. Ungurul Krisztian Berki  a prins prima treaptă a podiumului la cal cu mânere la JO 2012, la Londra.

Rusia, una dintre puterile europene din gimnastica feminină va veni la Cluj cu o echipă tânără, punând deja în practică o schimbare de gardă, cea mai experimentată fiind Daria Spiridonova, 18 ani.

Fetele care vor reprezenta Marea Britanie sunt surorile Downie, Claudia Fragapane și Amy Tinkler, toate medaliate la competiții internaționale.

Pe lângă Cătălina Ponor, România o va avea pe Larisa Iordache, dar și pe debutantele de la Deva, Olivia Cîmpian și Ioana Crișan. Vedeta lotului masculin "tricolor" este, fără îndoială, Marian Drăgulescu, 35 de ani, care a adunat în carieră 29 de medalii la JO, CM și CE.

Program CE 2017

  • 19 aprilie - calificări masculin
  • 20 aprilie - calificări feminin
  • 21 aprilie -individual compus masculin și feminin
  • 22 aprilie - finale pe aparate masculin și feminin
  • 23 aprilie - finale pe aparate masculin și feminin

*Competiția va fi transmisă în exclusivitate de TVR

274de gimnaști, dintre care 168 de băieți și 106 fete, vor participa la CE de la Cluj-Napoca

60de lei este cel mai ieftin bilet la CE, unul care e valabil pe o zi la finalele pe aparate

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  24 Martie 2017, 10:05

Mare oras mare Clujul. Va fi o adevarata sarabanda de preturi, de voie-buna, de castiguri... Atentie la neatentie! Este un eveniment in care concentratia de oameni pe metru patrat va fi foarte mare. Boc, Politia, Jandarmeria - nu va dau eu sfaturi. Ochii cat ceapa!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează