SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

GALERIE FOTO Zîmbetele de acasă » Campioanele de la Bruxelles s-au întors în ţară

Gimnastele românce le-au făcut cu mîna celor care au venit să le întîmpine // foto: Cristi Preda +16   FOTO
Gimnastele românce le-au făcut cu mîna celor care au venit să le întîmpine // foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 15 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 14 mai 2012 19:42

Eroinele de la Bruxelles s-au întors ieri în ţară. Fericite şi emoţionate, cele cinci gimnaste au dat uitării succesul din capitala Belgiei şi se gîndesc deja la viitor, la ceea ce va urma la JO de la Londra.

Urmărite cu un aer protector de Octavian Belu şi de Mariana Bitang, Cătălina Ponor (24 ani), Sandra Izbaşa (21 ani), Raluca Haidu (17 ani), Diana Bulimar (16 ani) şi Larisa Iordache (16 ani) şi-au făcut apariţia zîmbitoare în sala de protocol a aeroportului "Henri Coandă", acolo unde doar campionii sînt primiţi. Cu multe buchete de flori, emoţii şi felicitări, echipa feminină de gimnastică a avut parte de o întîmpinare pe măsură.

Cu şase medalii, dintre care patru titluri europene, româncele au savurat deja triumful de la Bruxelles, triumf pe care l-au lăsat deja în drumul spre ţară, în cele aproape trei ore pe care le-au petrecut în avion. "Larisa, spune, unde v-am dus aseară?", îi spune zîmbitoare Mariana Bitang mezinei lotului, în timp ce aceasta răspundea întrebărilor din presă. "Ne-aţi dus la o pizzerie", s-a întors zîmbitoare spre antrenoarea sa micuţa gimnastă, atît de micuţă şi de firavă că a fost nevoită să stea lîngă stativul pe care erau aşezate microfoanele pentru a se putea vedea. Asta s-a întîmplat duminică, cu mult timp în urmă pentru ele. De acum, totul se rezumă la prezent şi la viitor. Pentru că Olimpiada de la Londra e mai aproape ca oricînd.

Discursul campionilor
"Mă bucur că gimnastica din România şi-a făcut din nou datoria. Dar gata, trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt! Am cîştigat o bătălie importantă, nu războiul", şi-a început discursul Mariana Bitang. Un discurs pe parcursul căruia Octavian Belu a dat din cap aprobator. "Am văzut ce mai avem de recuperat. Sîntem capabili, iar cel mai important este că actriţele de lîngă mine cred în ele", a completat-o acesta, aşa cum se completează şi în sala de antrenamente. Şi toate acestea în timp ce Cătălina Ponor, ca o adevărată mamă pentru colegele sale mai tinere, o ştergea pe obraz pe Didi Bulimar, pitica grupului.

Acasă, la Izvorani
După primirea de la aeroport, fetele au avut parte de acelaşi decor şi la Izvorani, locul pe care, timp de 10-11 luni pe an, îl numesc acasă. Întîmpinate cu flori şi multă căldură de componenţii loturilor de haltere (juniori şi cadeţi), de gimnastică aerobică, dar şi de "naţionala" de tineret de rugby în şapte, gimnastele nu şi-au putut stăpîni bucuria.

O bucurie reţinută, însă o bucurie care "le va da mai multă încredere atunci cînd vor intra în sală". Adică peste trei zile. Pentru că la finalul săptămînii urmează un nou concurs.

Prime dublate
Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că Guvernul va dubla toate primele pe care le va primi echipa feminină de gimnastică a României, pentru a da un semnal atît în ceea ce priveşte recompensarea performanţei, cît şi în perspectiva Jocurilor Olimpice.

"I-am felicitat pe membrii delegaţiei şi, mai mult decît felicitări, am vorbit deja cu ministrul de finanţe şi o să dublăm toate primele", a spus Ponta, care miercuri le va primi pe gimnaste la Palatul Victoria.

Astfel, o medalie de aur aur european va fi recompensată cu 28.000 de lei, iar cea de argint, cu 16.800 lei.

"Nu sînt un fenomen. Sînt doar o gimnastă care a revenit în activitate şi care iubeşte ceea ce face" (Cătălina Ponor)

"Am avut emoţii, important este că am reuşit să le stăpînesc. De la Londra sper să mă întorc cu cel puţin la fel de multe medalii" (Larisa Iordache)

72.800 de lei vor primi, fiecare, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor pentru cele trei medalii cucerite la CE

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
asc21
asc21  •  15 Mai 2012, 11:41

Bravo si mult succes in continuare!!!!!!!!

ciucurel04
ciucurel04  •  15 Mai 2012, 11:22

Fetelor va iubim, asteptam Olimpiada!!!!

craciuncosmin
craciuncosmin  •  15 Mai 2012, 09:32

Fetele au urcat din nou Romania pe podium, au adus medalii de aur si voi doar le dubalti suma care acum ajunge la un jalnic 6000 euro? RUSINE!!!! Pacat ca fetele continua sa reprezinte Romania, e pacat de viata lor, pe-afara ar fi fost recompensate cu zeci de mii de euro! Aceste sume nu le asigura nici pe departe o batranete fericita, iar la cat muncesc si pentru faptul ca si-au pierdut tineretea merita mult mai mult.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close