SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  VERIFICARE

La nici o lună de la revenirea oficială la lot, Cătălina Ponor a mers la control!

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 04 mai 2011 21:07

Cătălina Ponor a fost supusă acum cîteva zile, la Izvorani, unui test doping comandat de către Agenţia Mondială

Tripla campioană olimpică de la Atena 2004, Cătălina Ponor, a trebuit ca săptămîna trecută să dea probe de sînge şi de urină în cadrul unui control doping. Testul a fost comandat chiar de Agenţia Mondială Antidoping.

Gimnasta şi-a reluat activitatea sportivă pe 1 aprilie, zi în care a început să se pregătească la Izvorani alături de restul lotului olimpic. Bineînţeles, cu aprobarea cuplului tehnic Bitang-Belu. Practic, în momentul în care Ponor şi-a făcut publică revenirea şi-a pierdut dreptul la renta viageră, care în cazul ei se ridică la aproape de 7.000 de lei. S-a ales în schimb cu o indemnizaţie sportivă de 1.000 de lei!

Ponor însă nu ar mai fi putut să întîrzie anunţul. Reglementările internaţionale le interzic gimnaştilor să participe la concursuri cu 6 luni mai devreme de revenirea în activitate, ei trebuind să intre în evidenţa Agenţiei Mondiale Antidoping. Iar obiectivul pe termen scurt al Cătălinei este obţinerea unui titlu mondial la CM de la Tokyo, competiţie care începe pe 7 octombrie.

În aceeaşi situaţie se află şi Marian Drăgulescu. Dublul campion mondial din 2009 şi-a reluat şi el antrenamentele, tot la 1 aprilie.

Nu mai merg la Moscova
România nu va mai mai fi reprezentată la etapa de Cupă Mondială de la Moscova, programată în zilele de 14 şi 15 mai. Decizia neparticipării celor 5 români la concursul din Rusia a fost luată de antrenorii coordonatori ai loturilor olimpice, "avînd în vedere raţiuni de pregătire". Delegaţia României pentru Moscova era compusă din Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru, Flaviuz Koczi şi Marius Berbecar.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
miakis
miakis  •  05 Mai 2011, 08:35

vay7 vay9 mai bine aveai probleme la nastere

Vezi toate comentariile (1)
Comentează