SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Medalia născută din lacrimi » Larisa Iordache a urcat pe locul al treilea la CM de la Glasgow

Paralele i-au adus Larisei, 19 ani, medalie în concursul gimnastelor complete
Paralele i-au adus Larisei, 19 ani, medalie în concursul gimnastelor complete

Articol de - Publicat joi, 29 octombrie 2015 23:37

A avut două ratări în calificări și a plîns mult, dar a făcut un concurs curat și este pentru a doua oară consecutiv pe podiumul mondial.

Pînă azi, Campionatele Mondiale de la Glasgow erau un dezastru. Larisa Iordache a mai îndepărtat un pic din norii negri adunați. A lăsat lacrimile în camera de hotel de la Glasgow și a vrut să-și demonstreze că ziua din calificări a fost doar un accident. Un context copleșitor.

A strîns părul în coadă, pus costumul sclipitor, a ascuns suferințele cu o tușă de machiaj și a pornit la drum. Prima oprire: bîrnă. Aparatul nărăvaș, cel care i-a adus multe suspine. De data aceasta a stăpînit-o. 14,766 a fost nota. Una care a așezat-o pe locul șapte după prima rotație. Covorul de la sol a fost și el ascultător și i-a adus un punctaj de 14,475. Și încă două locuri escaladate.

Masa de la sărituri avea să fie și ea blîndă și i-a pus la total un 15,066 de toată frumusețea. După trei treceri printre aparate, Larisa era pe patru, la o diferență infimă de chinezoaica Shang.

Un oftat lung. Obstacolul: paralele. În calificări a ratat. Larisa a controlat tumultul din interior foarte bine. A zîmbit și apoi a trecut de pe o bară pe alta cu multă grație. 14,800 a fost punctajul, iar totalul a ajuns la 59,107. Foarte aproape de americancele Gaby Douglas, 59,316, și Simone Billes 60,399. Cealaltă româncă din finală, Laura Jurcă, a încheiat concursul pe locul al optulea.

Medalia Larisei e cu atît mai prețioasă cu cît ea a început să lucreze din nou abia la finalul lunii iunie. O medalie care a venit după multe lacrimi strînse nu doar la Glasgow, ci și în fiecare zi în care a stat departe de aparate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
plischi
plischi  •  30 Octombrie 2015, 10:05

larissa "n-a urcat" pe locul al treilea. ea s-a clasat "doar" pe locul al treilea, ca doar alta este valoarea sa.

gilos
gilos  •  30 Octombrie 2015, 08:46

Cu acest lot Belu si Bitang ar fi adus Romania pe podium, dar asa e cand ne hulim valorile. Felicitari Larisei, oricum le merita. Dar cum sa nu te oftici cand o nulitate ca Petrache este ales presedinte CIO in locul lui Octavian Belu ????

plischi
plischi  •  30 Octombrie 2015, 06:58

puteti considera aceasta medalie drept MEDALIA DE CONSOLARE a unei gimnastici gata...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează