SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

MTS şi FR Gimnastică vor decide dacă Europenele vor fi mutate la Cluj » Gabriela Szabo: “Mă tem că ne facem de rîs!”

Articol de - Publicat miercuri, 23 septembrie 2015 00:00

Săptămîna aceasta, MTS şi FR Gimnastică vor decide dacă organizarea CE de gimnastică din 2017 va fi mutată la Cluj.

După arestarea primarului Sorin Oprescu, investiţia cu noua Sală Polivalentă din Bucureşti, cea care ar trebui să găzduiască Europenele de gimnastică din 2017, a rămas incertă.

Primăria Capitalei, în parteneriat cu MTS şi FRG, şi-au luat angajamentul în faţa Federaţiei Europene de specialitate că noua arenă va fi finalizată la timp. În aceste zile, ministrul tineretului şi sportului va lua o decizie în privinţa mutării competiţiei la Cluj, în cazul în care federaţia europeană va fi de acord cu aceasta.

- Doamnă ministru, ce se întîmplă cu proiectele MTS din Bucureşti după arestarea lui Sorin Oprescu?
- E vorba de Patinoarul Flamaropol şi de Sala Polivalentă. La patinoar, deja se face transferul către constructor. La sală, ştiţi foarte bine, licitaţia a fost contestată de "n" ori. Asta este legislaţia în România. Cert e că eu sînt foarte supărată, pentru că în 2017 trebuie să organizăm Europenele de gimnastică şi nu avem voie să ne facem de rîs în faţa străinilor.

- La ce soluţii v-aţi gîndit?
- Trebuie să mă văd cu preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, face o vizită de lucru săptămîna asta în România. Trebuie să ne decidem ce facem cu acest European. Îl mai ţinem în Bucureşti? Şi unde, dacă-l ţinem? Dacă nu, la Cluj... Cert este că din partea mea, a Ministerului Tineretului şi Sportului, a Guvernului României, au toată susţinerea, cu tot ce au ei nevoie îi susţinem. Pentru că... sînt condiţii extreme, extreme... Sîntem puşi într-o situaţie nu foarte politicoasă faţă de cei de la federaţia europeană...

- Ce şanse credeţi că sînt ca sala să fie terminată la timp?
- Nu ştiu, mie îmi este foarte, foarte teamă. Totuşi, vorbim aici de o construcţie, cine ştie ce se întîmplă pe parcurs?... Avem etapizările, să zicem că ne ţinem de ele, dar eu ştiu ce Dumnezeu se va întîmpla? Nu ştiu, mie îmi este teamă. Vom avea o discuţie şi vom vedea...

- Credeţi că organizarea poate fi mutată la Cluj?
- Da, da, da, pentru că este sala...

- Şi primarul Clujului, Emil Boc, ce părere are? L-aţi întrebat?
- Nu ştiu, chiar nu ştiu. Ştiu că cei de la Federaţia Română de Gimnastică au făcut o deplasare la Cluj, au vizitat, şi-au făcut aşa, cît de cît, o impresie despre oraş, despre sală, despre posibilitatea de-a organiza competiţia acolo. Mai multe lucruri chiar nu ştiu. Mă văd aproape în fiecare dimineaţă sau, mă rog, mă văd săptămînal cu domnul preşedinte Stoica şi discutăm pe tema asta. Pentru că avem o responsabilitate împreună.

Nu şi-a anulat vizita în România

Din cauza întîrzierii demarării lucrărilor de construcţie a noii arene din Bucureşti, preşedintele Federaţiei Europene de Gimnastică a decis la începutul lunii să vină în România pentru a primi garanţii direct de la primarul Sorin Oprescu. Întîlnirea era programată pe 23 septembrie.

Noul statul al edilului, cel de arestat preventiv, a încurcat însă şi mai mult misiunea preşedintelui FRG, Adrian Stoica de a-i liniştii pe şefii europeni în legătură cu sala. Cu toate acestea, Georges Guelzec nu şi-a anulat vizita în România, el sosind azi la Bucureşti, unde va avea discuţii cu ministru MTS şi se va duce şi la Cluj, unde va inspecta arena de rezervă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
10153405641038591
Mariana Gaubie  •  28 Octombrie 2015, 01:41

Doamna Szabo va admir pentru rezultatele sportive dar ca ministru nu sinteti la acelasi nivel.Acum in ceasul al 12-lea va temeti ,,ca va faceti de ris''.Pai v-ati facut deja, trebuia sa va temeti mai din timp.V-ati facut de ris si cu sala (inca) nici macar inceputa si cu situatia actuala a gimnasticii romanesti.Macar nu mai faceti declaratii din astea din care rezulta ca sinteti in continuare in necunostinta de cauza.In rest numai bine.

mobilajucarii
mobilajucarii  •  24 Septembrie 2015, 22:12

Acum se ia in calcul sala de la Cluj... Daca tot era gata si era potrivita, de ce nu s-a candidat cu ea de la bun inceput ? Dar au preferat sa vanda blana ursului din padure. Oare de ce ? Sa nu fi avut presedintele Federatiei, sau doamna ministru nici o idee ca Primaria Capitalei colcaie de coruptie ? Oare chiar asa de naivi sa fi fost ? Sa trimita genistii armatei s-o construiasca, sa faca ce-or stii...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează