SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Peste tot bronz » Cătălina Ponor a urcat de două ori pe podium la Europene

Cătălina Ponor mereu grațioasă // FOTO AFP +1   FOTO
Cătălina Ponor mereu grațioasă // FOTO AFP

Articol de - Publicat luni, 06 iunie 2016 00:00

România a existat la Campionatele Europene de la Berna, grație veteranilor Marian Drăgulescu, 35 de ani, și Cătălina Ponor, 28 de ani.

Acum două săptămâni, Marian cucerea două medalii de argint, iar ieri Cătălina a urcat de două ori pe podium în finalele pe aparate.
Ponor a fost singura gimnastă din România care a reușit să se califice în concursul de ieri.

În finala de la bârnă a fost cea care a deschis festivitățile. S-a văzut că au fost emoții, la unele elemente s-a dezechilibrat și chiar a depășit cele 90 de secunde destinate exercițiului. A primit 14,266, cea mai mică notă din cele trei concursuri pe care le-a avut la Berna.

În calificări a luat 14,433, iar la echipe 14,600. Chiar și așa, după alte șapte evoluții, românca a rămas pe podium, fiind întrecută doar de Aliia Mustafina, 15,100, și de Marine Boyer 14,600.

Finala de la sol a venit repede, iar Cătălina a trebuit să facă față valului de entuziasm elvețian. Înaintea româncei evoluase Giulia Steingruber, care a primit o notă imensă, 15,200. A tras aer adânc și și-a dus la capăt exercițiul cu determinare și multă eleganță.

Tripla campioană olimpică a primit 14,466, o notă care a trimis-o din nou pe locul al treilea, după Steingruber și Ellissa Downie, 14,566.

Odată cu finala de la sol s-au încheiat pentru senioare și aceste Campionate Europene. Cătălina a fost de departe cea mai în vârstă medaliată de la această întrecere. Cât vor conta aceste distincții în confruntarea pentru obținerea locului de la Rio?

Ea și Larisa Iordache, care n-a putut participa la CE din cauza unei accidentări, se luptă pentru singurul bilet pentru JO.

12 medaliiare în palmares Cătălina Ponor la Campionatele Europene, 7 de aur, 2 de argint și 3 de bronz

2004este anul în care Cătălina Ponor a participat pentru prima oară la o ediție a Campionatelor Europene

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
magura
magura  •  07 Iunie 2016, 12:31

Felicitari!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close