SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  ACUZAȚII

Plângere la DNA împotriva lui Bellu și Bitang » Acuzații de rasism și abuz în serviciu la adresa antrenorilor

FOTO: Facebook +1   FOTO
FOTO: Facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 10 mai 2016 16:14

Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost dați în judecată de mama unei gimnaste românce. 

Silvana Peng, mama Asianei Peng, o gimnastă de 16 ani, îi acuză pe cei de la Federația Română de Gimnastică de rasism la adresa fiicei ei și i-a reclamat la DNA pe Bellu și Bitang pentru abuz în serviciu. Femeia s-a adresat și Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Subiectul a fost dezbătut în emisiunea "News Magazine", de pe Antena 3, informează fn24.ro.

"Fiica mea a trebuit să îşi abandoneze lotul şi să înţeleagă că nu poate reprezenta ţara în competiţiile internaţionale din 2016 din cauza rasismului din Federaţia Română de Gimnastică şi a angajaţilor acesteia.

Am resimţit discriminarea timp de trei ani. Au fost presiuni permanente și tratamente rele, atât fizice, cât şi psihice, care s-au repetat. S-au întâmplat foarte multe lucruri.

Copilul meu a fost supus la lucruri care nu se fac. După relaxarea muşchilor prin metoda «butoi cu gheaţă», cei de acolo mi-au silit copilul să îşi pună sacii cu nisip pe picioare şi să facă ture de sală în alergare, care nu duce altceva decât la ruperea muşchilor. S-a făcut intenţionat și doamna Bitang ştie", a declarat Silvana Peng, mama Asianei, pentru sursa citată. 

În replică, Mariana Bitang a spus în emisiunea TV:

"Cred că problemele cu doamna Peng le putem rezolva prin alte căi. Vinovaţii trebuie căutaţi în altă parte. În altă ordine de idei, în lumea gimnasticii a spune cuiva că este chinezoaică este un avantaj, nu este o discriminare. În gimnastica mondială, chinezoiacele sunt asociate cu acurateţe şi cu o mare calitate.

Asiana a fost un copil care promitea foarte mult în gimnastica românească. Din nefericire a avut parte de o problemă medicală care a scos-o momentan din pregătire. Îmi pare rău că se ajunge la un circ mediatic. Acest copil ar fi putut să meargă mai departe". 

Despre Asiana Peng, Nadia Comăneci declara în 2013: "E foarte talentată, dacă va fi ferită de accidentări va ajunge departe. Are acel ceva dintr-o viitoare mare campioană". 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  10 Mai 2016, 21:24
Postat de vladutz13 pe 10 Mai 2016, 18:19

Wow, baiatule, nicio ruptura musculara nu se vindeca in mai mult de 4-5 luni!!! La varsta asta refacerea este si mai usoara decat in mod normal.... cum sa spui ca asta i-a distrus cariera definitiv???

vax. n-are nici o legatura.

danieliorga2000
danieliorga2000  •  10 Mai 2016, 21:18

Nu a prins lotul olimpic si de asta a inceput scandalul . In alte articole se specifica ca gimnasta a decis sa nu mai continue, nu a dat-o nimeni afara. Mama ei se plange ca nu sunt antrenori buni la Deva si ca este in felul asta sportivele sunt trase pe linie moarta.

485809194904413
Costel Tudor  •  10 Mai 2016, 18:44

Pe madam Bitang o cred in stare de orice . Belu săracu nu sufla in fata ei . Păcat ,mare păcat !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează