SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Ponor și Iordache la egalitate » Gimnastele aflate în cursa pentru Rio au cucerit fiecare câte două medalii de aur la Campionatele Naționale

Larisa Iordache (stânga), argint, şi Cătălina Ponor (centru), aur, pe podiumul de la bârnă // FOTO Agerpres
Larisa Iordache (stânga), argint, şi Cătălina Ponor (centru), aur, pe podiumul de la bârnă // FOTO Agerpres

Articol de - Publicat luni, 04 iulie 2016 00:00

Gimnastele care luptă pentru a prinde singurul loc la Rio au obținut, fiecare, câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de la Cluj.

Campionatele Naționale de la Cluj au oferit duelul mult așteptat între Cătălina Ponor și Larisa Iordache, gimnastele care luptă pentru singurul loc disponibil la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Colegele din echipa națională au fost concurente însă doar în finala de la bârnă. Cătălina și Larisa ar fi trebuit să se întâlnească și la sol, dar Larisa s-a retras în ultimul moment, acuzând probleme medicale, după ce câștigase titlul la paralele.

Invers decât în calificări

În finala de la bârnă, Larisa pornea din postura de favorită după ce în calificări obținuse cea mai mare notă: 15.100, iar Cătălina doar 14.366. Până la urmă lucrurile au stat exact invers, Ponor obținând în finală 15.166, iar Iordache 14.433.

Cele două au încheiat însă la egalitate, cu câte două titluri, Larisa trecându-și în cont aurul la individual compus, sâmbătă, în timp ce Ponor s-a impus și la sol.

Astfel, bătălia pentru Rio continuă, federația trebuind să ia o decizie până pe 18 iulie. Ultimul titlu pe aparate, la feminin, a fost obținut la Denisa Golgotă, la sărituri.

Drăgulescu rege la sol și sărituri

La masculin, Marian Drăgulescu şi-a reconfirmat valoarea la sărituri și sol, cele două aparate la care speră să cucerească medalii şi la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Nu m-am antrenat decât de patru zile și sunt mulțumit de rezultatul obținut la Cluj. De acum încolo voi intra în pregătire sută la sută cu gândul la Rio. Sper să obțin medalia de aur care-mi lipsește din palmares", a declarat Drăgulescu la TVR.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
10153405641038591
Mariana Gaubie  •  25 Iulie 2016, 16:03

Pe aici inca nu s-a auzit ca au fost testele din Franta si Germania??

mobilajucarii
mobilajucarii  •  05 Iulie 2016, 17:42

Hai sa ne mai uitam si la viitor. Alea trei mici din dreapta: Crisan, Golgota, Puiu, adica 2017, 2018, 2019. Daca sunt sanatoase si lucreaza bine, ne-am scos la gimnastica.

10153405641038591
Mariana Gaubie  •  04 Iulie 2016, 15:57

Larisa cu asa zisul aur la paralele cu o nota de 13.80 si un total de 56 la individual compus, alt asa zis aur nu intra in nici o finala la Rio ( paralele :) :) sau individual compus) Cata poate prinde finalele la birna si sol cu note peste 15 la Rio, aurul ei la nationale.Asadar unde e egalitatea dragi ziaristi ??? Sau asa v-a fost comandat sa scrieti ????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează