SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Prima retragere » Diana Chelaru şi-a luat adio de la gimnastică

Diana Chelaru şi solul, aparatul la care a avut cele mai bune rezultate// Foto: Reuters
Diana Chelaru şi solul, aparatul la care a avut cele mai bune rezultate// Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 19 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 18 noiembrie 2012 21:24

Diana Chelaru este cea dintîi gimnastă din echipa medaliată cu bronz la Londra care renunţă la gimnastică.

La trei luni de la încheierea Jocurilor Olimpice de la Londra, Diana Chelaru a renunţat la gimnastică. Este prima care spune adio sportului din echipa care a adus bronzul acasă. Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Diana Bulimar sînt încă la antrenamente. Pentru cît timp, numai ele ştiu.

La 19 ani, Diana a simţit că nu mai poate să continue, să stea în cantonamente tot anul, să facă două antrenamente pe zi.

În spate a lăsat 15 ani de gimnastică. Ani în care a reuşit să-şi împlinească unele vise, iar pe altele le va pune la păstrare. Despre începuturile sale spune că au fost grele, dar pînă la urmă s-a obişnuit cu tot ce înseamnă sportul acesta care a făcut-o cunoscută în întreaga lume.

Cele mai dragi medalii îi sînt medaliile de argint cucerite la Campionatele Mondiale şi la cele Europene. O fire săltăreaţă şi optimistă, Diana a găsit drumul care i se potriveşte la sol. De aceea în 2010 a devenit vicecampioană mondială, iar în 2011 vicecampioană europeană la acest aparat. Mai are în palmares alte trei medalii de bronz. Cea mai recentă este cea din concursul olimpic, cucerit cu echipa, cele mai îndepărtate sînt cele din 2010, adunate cu echipa şi la sol la Campionatele Europene.

În oraşul în care s-a născut şi în care şi-a început cariera, Diana a spus stop. A fost aplaudată şi a primti flori. Lucruri care i-au adus un zîmbet larg şi optimist. De acum, altă viaţă începe pentru Diana Chelaru!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  20 Noiembrie 2012, 05:06

Succes in tot ceea ce vei face Diana ,ne pare rau de retragere o gimnasta talentata si suntem mandri de tine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează