SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Răsare aurul? » Delegaţia României a plecat ieri spre Mondialele din Japonia

În frunte cu Octavian Belu, fetele au plecat spre Japonia
În frunte cu Octavian Belu, fetele au plecat spre Japonia

Articol de - Publicat sambata, 01 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 22:56

Competiţia de la Tokyo debutează pe 7 octombrie şi este primul criteriu pentru calificarea la JO. Octavian Belu nu o are în echipă pe Sandra Izbaşa, dar se bazează pe cele şapte fete cu care s-a îmbarcat spre CM.

La ora 9:00 microbuzul le aduce pe fete la Aeroportul Henri Coandă. Din el coboară pe rînd Cătălina Ponor, Ana Porgras, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Diana Bulimar şi Dana Andrei. Ele sînt fetele care au zburat timp de 11 ore şi care vor evolua la Campionatele Mondiale de la Tokyo. Un grup în care se găseşte o triplă campioană olimpică, o campioană mondială, medaliate europene, dar şi debutante. Lipseşte cineva, o campioană olimpică. Răspunsul vine de la cel care le va veghea pe fete în călătoria spre podium.

"Sandra nu merge la CM. Nu vrem să o forţăm, a resimţit unele dureri la gamba piciorului operat. Ea şi-a dorit foarte mult, a acumulat fizic foarte bine, dar am hotărît să nu riscăm. Se putea întîmpla orice la concurs, iar strategia echipei este să se bazeze pe gimnaste sănătoase. Cînd o să aibă verde de la medic, o să reînceapă pregătirea cu orizont pentru Olimpiadă", a spus Octavian Belu.

Obiectivul principal pare a fi calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Pentru acest lucru, România trebuie să fie între primele 8 echipe ale lumii. "Adversari sînt aceiaşi, Rusia, SUA, China, dar şi alte echipe, ca Marea Britanie, Germania şi Japonia, care e acasă", a adăugat Belu, care nici de această dată nu va fi însoţit de Mariana Bitang.

Fetele nu se gîndesc la medalii, prioritar este să-şi facă integralele. "Importantă este echipa, vreau să ajut echipa şi dacă dă Dumnezeu şi o medalie la individual, e cu atît mai bine", a spus Cătălina Ponor, care se întoarce la Mondiale după o pauză de patru ani. Emoţiile sînt încă împachetate în bagaje, urmează două săptămîni intens de grele.

Băieţii pregătiţi
În acelaşi avion cu fetele s-au îmbarcat şi băieţii, care încă mai păstrează în minte faptul că la CM din 2010 au terminat pe locul al nouălea, o poziţie care nu le asigură acum prezenţa la JO. O clasare mai jos de locul 8 la CM 2011 i-ar trimite în concursul de calificare din luna ianuarie, acolo unde se mai împart patru bilete pentru Londra. Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso, Vlad Cotuna, Cristian Baţagă şi Andrei Ursache încearcă să urce România cît mai sus în clasament. "Cea mai importantă este echipa", a spus Marian Drăgulescu.

Performanţele echipei feminine a României la ultimele ediţii ale Campionatului Mondial
2010 1 aur (Ana Porgras, bîrnă), 1 argint (Diana Chelaru, sol)
2009 1 bronz (Ana Porgras, paralele)
2007 2 de argint (Steliana Nistor, individual compus şi bîrnă), 1 bronz (echipa)
2006 1 argint (Sandra Izbaşa, bîrnă), 1 bronz (Sandra Izbaşa, individual compus)
2005 1 bronz (Cătălina Ponor, bîrnă)

Program CM (televizare pe DigiSport)
7-8 octombrie: calificări fete
9-10 octombrie: calificări băieţi
11 octombrie finala feminină pe echipe (13:00-15:00)
12 octombrie finala masculină pe echipe (12:30-14:30)
13 octombrie: finala feminină la individual compus (12:00-13:45)
14 octombrie finala masculină la individual compus (13:00-15:30)
15 octombrie finale pe aparate, ziua 1 (07:30-10:30)
16 octombrie finale pe aparate, ziua 2 (08:00-10:35)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  01 Octombrie 2011, 02:27

asteptam cu nerabdare campionatul,sa ne aduceti multe medalii avem incredere in voi si va dorim mult succes !!!hai romania!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează