SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  NU AU OBŢINUT NICI O MEDALIE LA MONDIALE

Sfatul fostei campioane olimpice, Simona Amînar, pentru sportivele generaţiei de azi: "Nu renunţaţi!"

Simona Amînar
Simona Amînar

Articol de - Publicat marti, 18 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 17 octombrie 2011 23:13

Au trecut 30 de ani de cînd delegaţia României s-a întors ultima dată de la Campionatele Mondiale fără medalii. 1981 şi 2011. Între cele două borne, succese mai multe sau mai puţine, dar mereu sus. Simona Amînar, acum vicepreşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, îşi aminteşte însă că fiecare val de sportivi a avut parte de obstacole.

"E adevărat, noi nu ne-am întors fără medalii, dar momente grele am avut şi noi. Acum a fost o conjunctură nefericită, cu accidentări şi alte ghinioane", spune Simona.

Pentru acest motiv, principalul ingredient pe care Amînar li-l doreşte fetelor lui Belu şi Bitang este sănătatea. "Nu aş mai vrea să aud de accidentări. Dacă vor fi sănătoase şi vor munci mult, vor îndrepta totul la Olimpiadă. Este vorba totuşi despre o echipă nouă. Gimnastele lucrează cu antrenori noi şi durează pînă se obişnuiesc unii cu alţii", îşi exprimă încrederea Simona.

"În plus, cînd pleci în minte cu un plan şi apoi toate se dau peste cap, te demoralizezi. Diana Chelaru operată, Cătălina revenită în activitate şi probleme cu inima, Sandra Izbaşa accidentată. Cînd se schimbă toate, te dau peste cap. Sfatul meu pentru toate aceste fete este să nu renunţe. Ştiu că unele sînt dezamăgite, dar cu muncă multă vor trece peste momentul greu. În sport mai pierzi, mai cîştigi. Dar cel mai important e să nu te opreşti, să ai continuitate. În gimnastică, două săptămîni de stat înseamnă doi ani de muncă pentru a reveni la cel mai înalt nivel. Şi din cauzele aceastea, retragere şi apoi revenire, le-a fost greu lui Ponor şi lui Drăgulescu", adaugă medaliata cu aur olimpic la Atlanta şi Sydney.

"Din păcate, antrenorii de la cluburi pleacă la condiţii mai bune peste hotare. Şi ei sînt aceia care clădesc baza la un gimnast"
Simona Amînar

"Ne batem pentru bronz"
Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a încremenit aparatul la neverosimila - azi - notă 10, a vorbit la DigiSport despre cum ar trebui să privească actuala generaţie de gimnaste Jocurile Olimpice de la anul, din Anglia. "Să ne batem pentru bronz şi să sperăm că putem ajunge la argint", a spus Comăneci, cu diplomaţie. Şi apoi a lovit. "La aur e mai greu, că nu ştiu ce minune se întîmplă". Mai mult decît rezervat s-a arătat în declaraţii şi Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. "Misiunea este una foarte grea. Nu aş vrea să-i spun «Mission Impossible», dar cîteodată pare chiar imposibilă", a punctat Stoica.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  18 Octombrie 2011, 12:51

Am avut întotdeauna o admiraţie pentru Simona Amînar,are un fel de a fi ce denota modestie si bun simţ, o gimnastâ care a muncit mult pentru toate rezultatele pe care le-a obtinut iar cand era in top nu a fost niciodata arogantă, gen americana Sacramone . .Are perfectă dreptate nu trebie să renunţe fetele noaste sunt mai mult ca sigură că dacă continuă să se antreneze şi măresc dificultatea exerciţiilor o să fie pe podium la Londra 2012 .BAFTĂ ÎN CONTINUARE ŞI SUCCES IN VIATA PERSONALĂ ŞI PROFESIONALĂ SIMONEI,MERITĂ TOT CEI MAI BUN.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează