SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  PARTENERIAT PENTRU SPORT

Susţinerea merge mai departe » Gimnastica feminină şi săriturile cu schiurile vor semna un nou contract de sponsorizare

Larisa Iordache este medaliată cu bronz la JO de la Londra, alături de echipa României +1   FOTO
Larisa Iordache este medaliată cu bronz la JO de la Londra, alături de echipa României

Articol de - Publicat marti, 25 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 martie 2014 23:23

Gimnastica artistică feminină şi săriturile cu schiurile sînt două sporturi norocoase. Azi vor semna un nou contract de sponsorizare cu OMV Petrom.

Din 2009 numele Federaţiei Române de Gimnastică se leagă de OMV Petrom. Compania a ales să susţină partea mai glorioasă a gimnasticii tricolore, adică lotul feminin. Azi se semnează, de fapt, continuarea acestui parteneriat, care se va întinde pînă la începutul anului 2017.

"Şi pînă acum am prezentat imaginea sponsorului, i-am cedat spaţiu publicitar. Ne-au ajutat foarte mult, pentru că în ultima vreme am avut foarte multe probleme de sănătate la lot, care au cerut rezolvare medicală. Le-am reglat prin fundaţia Casa Campionilor, cu banii veniţi de la OMV", a spus Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.

Sport complicat
Fără să poată oferi detalii foarte multe despre urmarea parteneriatului, Stoica a precizat însă că programul care se va extinde pentru anii care vin va fi benefic pentru gimnastele care vor alerga în viitor după medalii.

"După cum ştie multă lume, rezultate în gimnastică vin după mulţi, foarte mulţi ani de muncă. Trebuie să creşti un copil 8-9 ani pentru a-l putea numi gimnast complet. Trebuie să-i asiguri condiţii de pregătire, de hrană. Şi, foarte important, trebuie să-i asiguri continuitate la nivel de antrenori, care să fie plătiţi aşa cum trebuie, mai ales cînd vine vorba de cluburi şcolare. Exact această şansă ne-o oferă acum acest parteneriat. Este şansa unei dezvoltări pe termen mediu şi lung, care este atît de necesară într-un sport greu şi complex ca gimnastica", a adăugat preşedintele FRG. Stoica a menţionat că FRG va menţine şi parteneriatul pe care îl are deja cu DigiSport.

Cealaltă federaţie care merge mai departe cu OMV Petrom este cea de schi şi biatlon, pe partea de sărituri cu schiurile. Colaborarea a început în anul 2007 şi startul a fost unul plin de întrebări.

"Am început după ani buni de negocieri, căci marile concerne au rigori numeroase cînd vine vorba de bani. Dar cînd au văzut că au găsit o relaţie solidă şi serioasă, au decis s-o continue", a spus Puiu Gaspar, secretar general al FRSB.

Trei ţinte la sărituri
Acum, contractul se va duce tot pînă în 2017, după care federaţia va încerca să-l prelungească din nou. "Azi, la reînnoire, vom face şi bilanţul. Ce am făcut, ce nu, ce rămîne de făcut de aici înainte", a adăugat Gaspar.

În ceea ce priveşte săriturile cu schiurile, disciplină care s-a dezvoltat foarte mult în România în ultimii ani, parteneriatul va viza trei direcţii. Prima ar fi construirea infrastructurii necesare pentru sărituri, adică trambuline, pînă acum existînd doar la Rîşnov, dar urmînd să se mai ridice în două oraşe.

A doua este susţinerea pregătirii sportivilor şi antrenorilor în ţară şi străinătate, iar a treia înseamnă achiziţionarea de materiale şi echipamente la standarde internaţionale.

Ambiţii olimpice
Dacă la gimnastică tradiţia durează de decenii, la sărituri cu schiurile este vorba despre deschidere de drumuri. "Obiectivul nostru este ca, în cîţiva ani, să avem cîte un sportiv şi o sportivă în primii zece la nivel mondial, poate chiar la următoarea Olimpiadă. Avem copii care învaţă acum primii paşi în acest sport şi avem mare noroc cu Paul Ganzenhuber, antrenor renumit în domeniu, care ne ajută mult", a spus Puiu Gaspar.

Un milion pe an
Începînd cu 2007, OMV Petrom a investit anual în jur de un milion de euro în dezvoltarea săriturilor cu schiurile în România. Cea mai importantă realizare, în 2012, a fost construcţia trambulinei de la Rîşnov, unde se desfăşoară competiţii la care participă sportivi valoroşi, inclusiv etape de Cupă Mondială la feminin.

70 de sportivi, băieţi şi fete, practică în acest moment săriturile cu schiurile în România

"Acest parteneriat ne oferă şansa de a veni cu o strategie pe termen mediu şi lung la nivel de lot feminin de gimnastică" (Adrian Stoica, preşedinte FRG)

"Alţi 30 de sportivi sperăm să ni se alăture, prin intermediul programului Pierre de Coubertin" (Puiu Gaspar, secretar general al FRSB)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gabrielaj
gabrielaj  •  26 Martie 2014, 23:09

succes

solomon_i
solomon_i  •  25 Martie 2014, 10:37

Sa fie intr-un ceas bun !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează