Articol de - Publicat miercuri, 10 martie 2010 00:00

Gimnastele din lotul României vor participa la trei concursuri înainte de a merge la Campionatele Europene de Gimnastică de la Birmingham (28 aprilie-2 mai). Elevele lui Nicolae Forminte vor evolua în Anglia, Franţa şi la Bucureşti. La finalul acestei săptămîni, gimnastele vor pleca spre Marea Britanie, unde vor participa alături de echipele ţării gazdă, de Franţa  şi  de Germania la un concurs de verificare. La distanţă de şapte zile, româncele vor participa la o întîlnire amicală în Franţa, iar apoi ultimul concurs înainte de plecarea spre Marea Britanie pentru CE este cel de la Bucureşti pentru Internaţionalele României (9-11 aprilie). "Mergem la ce concursuri ne sînt plătite de organizatori. Dacă ar fi fost altele condiţiile aş fi preferat să fac o pauză de două săptămîni între competiţii, dar asta este situaţia cu asta lucrăm", a spus antrenorul-coordonator al lotului olimpic, Nicolae Forminte.
Forminte nu a nominalizat gimnastele care vor participa la Europene: "Merg cele care ajung sănătoase pînă atunci". Deocamdată la primul concurs din Marea Britanie echipa României va fi formată din Ana Porgras, Diana Chelaru, Amelia Racea,  Raluca Haidu, Diana Trenca  şi poate Cerasela Pătraşcu.
Anamaria Tămîrjan şi Gabriela Drăgoi se luptă cu kilogramele în plus. "Aşteptăm să cîştige lupta cu kilogramele. Probleme de ordin medical nu mai sînt. Eu le-am creat toate condiţiile!", a spus Forminte. Despre Sandra Izbaşa, Forminte spune că  fizic recuperarea a decurs bine, dar rămîne ca Sandra să-şi regăsească motivaţia pentru a face în continuare gimnastică. "E în sală, se antrenează în măsura în care îi permite starea ei fizică. Dacă o să mai continue, nu va avea probleme cu greutatea, ci cu pregătirea fizică, lucru pe care l-a urît dintotdeaua", a completat Nicolae Forminte. "Cele mici sînt precum gîştele pe care le îndopi ca să le duci la piaţă. Au trecut printr-o perioadă de acumulare şi acum sînt un pic obosite. Ca şi plan de pregătire e bine.", a mai spus antrenorul-coordonator de la Deva.


"Nu mai am în sală o Izbaşa sau o Nistor. Chelaru şi Porgras nu au încă maturitatea necesară. Au o doză de talent şi sînt foarte muncitoare. Eu cred în ele pentru că altfel n-aş mai sta la Deva"
Nicolae Forminte

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”