SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

UPDATE CE de gimnastică » România s-a calificat în finala pe echipe de sîmbătă de pe poziţia a doua!

Articol de GSP - Publicat joi, 15 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 15 mai 2014 19:16

Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă şi Silvia Zarzu încep azi concursul la Campionatele Europene de la Sofia.

UPDATE România s-a calificat în finala pe echipe de sîmbătă de pe poziţia a doua, fiind depăşită de Marea Britanie şi urmată de Rusia. Sîmbătă totul porneşte de la zero. În finalele pe aparate de duminică, Larisa Iordache s-a calificat în toate finalele, iar Diana Bulimar va evolua doar la sol.

******

Fetele s-au acomodat cu sala Armeeţ, au trecut cu bine peste antrenamentul oficial de marţi seară şi sînt pregătite să intre în concurs. Azi au loc calificările, care vor stabili cele opt echipe calificate în finala de sîmbătă, dar şi pe cele care vor evolua în finalele pe aparate. România va concura azi în ultima subdiviziune, alături de Germania, de Rusia, de Belgia, de Spania, de Marea Britanie, de Franţa şi de Italia. Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă şi Silvia Zarzu  vor începe concursul la paralele, de la ora 17:30, şi îl vor încheia la sărituri, în jurul orei 19:30. "Primul şi cel mai puternic adversar pe care trebuie să-l învingem sîntem noi! Dacă vom cîştiga această «bătălie», atunci o vom cîştiga şi pe cealaltă", a spus Larisa Iordache pentru romgym.ro. Şi azi, şi sîmbătă, la fiecare aparat vor concura cîte trei gimnaste, toate notele lor fiind luate în calcul pentru punctajul final.

La ultimul Campionat European pe echipe, desfăşurat în 2012, la Bruxelles, România a cucerit aurul. Din acea echipă doar Larisa Iordache şi Diana Bulimar se mai găsesc în cea de la Sofia. Restul fetelor sînt debutante la CE. "Sîntem o echipă şi avem datoria de a fi una lîngă alta, de a ne susţine reciproc. Nu cred că este mai greu ca la alte campionate, acolo unde am urcat pe podium. Dacă ne facem treaba aşa cum am exersat la antrenamente, atunci sînt convinsă că totul va fi bine", a spus Diana Bulimar pentru romgym.ro.

Ordinea intrării în concurs a gimnastelor din România
paralele – Ştefania Stănilă, Diana Bulimar, Larisa Iordache
bîrnă – Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Larisa Iordache
sol – Andreea Munteanu, Diana Bulimar, Larisa Iordache
sărituri - Ştefania Stănilă, Silvia Zarzu, Larisa Iordache

Program
Calificări: joi, 15 mai
Finala pe echipe: sîmbătă, 17 mai, ora 15:00    TVR 2
Finale pe aparate: duminică, 18 mai, ora 14:00 TVR 2

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
ddenisssa
ddenisssa  •  16 Mai 2014, 08:12

Ma mira cumva acest clasament, cumva rasturnat. Nu am mai urmarit demult gimnastica si poate s-au schimbat ierarhiile.

domnelu
domnelu  •  15 Mai 2014, 19:40
Postat de domnelu pe 15 Mai 2014, 19:38

Dupa calificari top 3 format din Marea Britanie, Romania si Rusia. Larisa Iordache este Nr.1 la Barna si Sol, Nr. 4 la Sarituri si Nr. 6 la Paralele inegale Finalele conform articolului!

Alta finalista calificata Diana Bulimar Nr. 5 la Sol.

domnelu
domnelu  •  15 Mai 2014, 19:38

Dupa calificari top 3 format din Marea Britanie, Romania si Rusia. Larisa Iordache este Nr.1 la Barna si Sol, Nr. 4 la Sarituri si Nr. 6 la Paralele inegale Finalele conform articolului!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează