SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DEZBATERE

VIDEO REVOLTĂTOR! Ministrul Lipă consideră violența contra copiilor acceptabilă: "Chiar dacă am fost călcată în picioare de antrenori, eu nu voi spune asta niciodată!" » Sfat șocant dat în spatele camerelor!

Articol de - Publicat vineri, 03 iunie 2016 14:14

Afirmații șocante ale unui ministru dintr-o țară UE făcute ieri, în direct la Digi Sport, la emisiunea "Campionii DigiSport".

Ministrul i-a spus că ea nu crede că e adevărat ce a scris fosta campioană în cartea sa autobiografică în legătură cu bătăile administrate și cu violența fizică și verbală de la lotul național de gimnastică, mai ales în cazul antrenorilor Mariana Bitang și Octavian Bellu.

"Și, chiar dacă ar fi fost adevărate", a pretins ministrul Tineretului și Sportului, informațiile nu trebuiau tipărite pentru că "alungă copiii de la gimnastică"!

Lipă: "Dacă antrenorii mei mă călcau în picioare, tot nu spuneam nimic!"

La intervenția uimită a moderatorului Costi Prună, Lipă a insistat: "Nu aveau ce să caute aceste pasaje, era bine să nu fi apărut în carte!".

"Și chiar dacă am fost lovită eu nu o să spun! Dacă mă călcau în picioare sau m-ar fi călcat în picioare, astăzi dacă aș fi fost întrebată despre asta nu aș fi răspuns niciodată!", a continuat Lipă.

***imagine Digisport

Stupoare în platou, atac direct al lui Lipă: "Rufele murdare nu se spală în public"

Prezentă în platoul emisiunii, Grațiela Vâjială, șefa Agenției Naționale Antidoping, s-a crispat și ea când Lipă a început să relativizeze violența asupra copiilor în sport.

Pe parcursul acestor replici, Maria Olaru se strânsese de tot în scaun.

Lipă a întrebat-o "Dar de ce n-ai scris cartea atunci?". La care Olaru a răspuns scurt, cu sinceritate: "Pentru că nu aveam atunci, un copil, mintea de acum".

Moderatorul Costi Prună a intervenit: "Doamna ministru, cum adică asta înseamnă că nu vor mai veni copiii la gimnastică?".

Lipă a continuat cu aceeași retorică. "Trebuia să fie o carte care să povestească altceva, să fie lansată la un concurs național de gimnastică".

"În performanță e ca o căsnicie. Rufele murdare nu se spală în public, ci în familie”, a conchis Lipă filozofia sa de ministru UE din 2016!

"Am scris totul cu multă detașare și m-am împăcat cu trecutul, sunt împăcată cu tot ce s-a întâmplat! Eu nu vreau să mă lupt cu nimeni și nici să explic ceea ce scrie în carte, pentru că îmi consum inutil energia. Eu sunt un om de bună credință! Cartea este punctul meu de vedere. Am fost sinceră și oamenii sper să o perceapă așa cum am vrut să o transmit. Sunt și pasaje dure în carte, nu pot să neg, pentru că așa le-am trăit, așa le-am simțit. Nu spun că este o carte bună sau rea, nu mă răfuiesc cu nimeni. Doar relatez. Așa am văzut eu viața..."
Maria Olaru, în platoul Digi Sport

În spatele camerelor, Lipă a luat-o în brațe și i-a spus: "Știu Marie că așa e, dar nu trebuie să spui!"

Imediat după ce emisiunea s-a terminat, Elisabeta Lipă s-a îndreptat  spre Maria Olaru. A luat-o în brațe în văzul tuturor celor din studioul Digi. "Au stat așa cam zece secunde", a povestit cineva.

Lipă s-a apropiat de urechea fostei gimnaste și i-a spus, strângând-o în continuare în brațe: "Știu, Marie, că așa e, dar nu trebuie să spui!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (125)
1124954780910290
Vlad Lungu  •  13 Iunie 2016, 13:35

*** ajunsa ministru tehnocrat [!] isi da cu parerea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ancaregneala
ancaregneala  •  04 Iunie 2016, 11:51

Cartea Mariei Olaru, aparuta la ceva vreme dupa retragerea sa din activitate, deci nu la cald, cu maine, din ranchiuna, ci, din contra, sper eu, vine si ne face un tuturor o mare favoare. In primul rand ei insasi, gratie virtutilor catartice ale scrisului, dar mai ales noua, celorlalti, in masura in care ne ajuta sa inlegem mai bine care este pretul sacrificiului pe care il pretindem altcuiva (sic!), sa ne reevaluam sistemul moral si de valori si, nu in ultima instanta, eroii (reali sau auto-proclamati). Cartea, ca si mine si, sper eu, multi dintre cititorii gsp, recunoaste adevarului … adevarata lui valoare - pe acea de a spulbera iluzii, da, dar si pe aceea de a cauteriza rani si, mai ales, pe aceea de a fi singurul capabil sa aduca schimbarea. Nu, teama doamnei ministru Lipa ca oamenii nu vor mai face sport nu este cel mai rau lucru care ni se poate intampla. Nu in conditiile date. Inca si mai rau ar fi ca nimic sa nu se schimbe. Iata si un alt adevar fundamental, ignorant de doamna ministru: tocmai de aceea se afla dansa in functia pe care o detine, pentru a oferi conditii optime de pregatire si a apara intereselor celor dispusi sa practice sport in Romania. Nu pentru a ascunde lipsa lor. In incheiere, as vrea sa va povestesc o intamplare, care mi-a revenit in minte cu aceasta ocazie: cu ocazia unui training pe teme de etica organizat de angajatorul meu, am fost invatati: "sa nu spuneti, scrieti sau faceti nimic din ceea ce v-ar fi mai tarziu rusine sa la povestit

atentu
atentu  •  04 Iunie 2016, 09:14

Madam Lipă, un fel de Maria Grapini a sportului !

Vezi toate comentariile (125)
Comentează