SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  MONDIALE

Vor fi trei » Belu şi Bitang au mai găsit o gimnastă pentru Campionatele Mondiale

Articol de - Publicat duminica, 22 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 21 septembrie 2013 20:08

Octavian Belu şi Mariana Bitang o iau la Mondiale pe Ştefania Stănilă, o gimnastă care împlineşte 16 ani la finalul anului.

Stănilă o înlocuieşte pe Diana Bulimar, care a suferit o operaţie la genunchi şi care acum se află în recuperare.

Campionatele Mondialele de după Jocurile Olimpice sînt mereu o provocare pentru toate ţările paricipante, aflate la început de alt ciclu olimpic. O întrecere doar individuală.

Pentru România lucrurile s-au complicat şi mai mult după ce Diana Bulimar s-a accidentat la un antrenament şi a trebuit să fie operată, astfel că pentru întrecerea care va avea loc la Anvers, între 30 septembrie şi 6 octombrie, rămîneau să facă deplasarea Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache.

Ieri, Federaţia Română de Gimnastică a anunţat că antrenorii coordonatori ai lotului feminin o vor lua în Belgia şi pe Ştefania Stănilă, o gimnastă care poate merge la Mondiale pentru că împlineşte 16 ani pe 27 decembrie.

Condiţia ca o gimnastă să participe la o competiţie internaţională de senioare este ca aceasta să împlinească vîrsta de 16 ani în anul în care se desfăşoară întrecerea mondială. Ea va evolua în calificările de la bîrnă şi de la sol. Gimnasta din Aninoasa îşi va face astfel debutul în competiţiile senioarelor.

La nivel de junioare, ea are în palmares o medalie de bronz cu echipa României şi o medalie de argint la sărituri la Campionatele Europene de la Bruxelles în 2012.

ALTE ŞTIRI DIN SPORTURI:

Revenire pentru Neagu
Handbal. Cristina Neagu s-a întors pe terenul de handbal după şapte luni de absenţă, ea suferind în luna ianuarie o ruptură de ligamente la genunchiul stîng.  Transferată între timp la Buducnost Podgorica, interul stînga în vîrstă de 25 de ani a jucat pentru noua sa echipă la Memorialul "Vinko Kandija", care se desfăşoară la  Ljubljana. Cristina a intrat cîteva minute şi a marcat şi un gol, dar formaţia sa a pierdut, în prelungiri, în faţa lui Vardar Skopje cu 24-25.

600 alergători la Crosul Szabo
Atletism. Aproape 600 de concurenţi au luat startul la crosul ''Gabriela Szabo Run Fest 2013'', care s-a desfăşurat ieri, în Pădurea Băneasa din Capitală. Evenimentul a cuprins curse de alergare la copii, juniori, open, ştafetă şi familie, iar participanţii au fost încurajaţi de campioana olimpică de la Sydney 2000, Gabriela Szabo. Printre alergătorii întrecerii de 9 kilometri s-a aflat şi soţul fostei atlete, antrenorul federal Zsolt Gyöngyössy.

Şapte la Florenţa
Ciclism. Azi, debutează la Florenţa Campionatele Mondiale pe şosea, care se vor încheia cu pe 29 septembrie. România va avea şapte reprezentanţi. Andrei Nichita va lua startul în cursele de contratimp individual şi de fond la categoria Elite. Alături de el au făcut deplasarea Eduard Grosu şi Zoltan Sipos (U23, pentru contratimp şi fond), Andrei Voicu (U23, doar la fond), Lucian Buga şi Adrian Zamfir (juniori, fond şi contratimp), precum şi Nicolae Vlad Dobre (juniori, cursa de fond).

Finală neaşteptată
Baschet. Franţa şi Lituania îşi vor disputa azi titlul european în Slovenia. Franţa a ajuns în această postură după ce vineri seară a trecut de campioana en titre Spania cu 75-72, după prelungiri. Cel mai bun marcator al francezilor a fost superstarul Tony Parker, cu 32 de puncte.  Lituania a ajuns în ultimul act, după ce a învins reprezentativa Croaţiei cu 77-62. Învinsele vor juca azi pentru medalia de bronz.

Meci amînat
Box. David Haye, fost campion mondial la categoria grea, versiunea WBA, şi-a amînat meciul cu compatriotul său, Tyson Fury, din cauza unei accidentări suferite la antrenamente. Partida urma să se desfăşoare pe 28 septembrie, dar a fost lovit la faţă în timpul pregătirilor şi a avut nevoie de şase copci. Haye a disputat ultimul său meci pe 14 iulie 2012, împotriva compatriotului său Dereck Chisora, pe care l-a învins prin KO în repriza a cincea. Haye, care are în palmares 26 de victorii şi doar două înfrîngeri, intenţionează să-l întîlnească anul acesta pe unul din fraţii Kliciko la categoria regină.

Două bronzuri la CE
Judo. Românii au cucerit două medalii de bronz în prima zi a Campionatelor Europene pentru juniori de la Sarajevo, prin Andreea Ştefănescu (44 kg) şi Alexandra Larisa Florian (52 kg). În schimb, Alexandra Pop (48 kg) a pierdut meciul pentru locul 3, cu Tamara Silva (Elv), şi a terminat pe locul 5. România va mai avea 4 judoka în concurs, Renata Bucătari (63 kg), Lorena Podelenczki (70 kg), Eduard Nicolaescu şi Vlad Vişan (73 kg).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
utaaradan
utaaradan  •  22 Septembrie 2013, 18:31

cu soacra mea care este in pensie, si are timp berechet pt. birna, lotul va ajunge la 4 con.cur.ente. sportul formeaza cacaractere.

gabrielaj
gabrielaj  •  22 Septembrie 2013, 17:36

Am vazut evolutiile fetei pe you tube daca sta la barna e de medalie si are si un sol frumos sa dea Dumnezeu sa debuteze cu dretul la mondiale inca o sansa in plus la medalii succes echipei si antrenorilor.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Septembrie 2013, 12:34

Nu intereseaza pe nimeni articolul acesta ....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează