SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Zbor spre Belgia » Lotul de gimnastică pleacă mîine spre Campionatele Europene de la Bruxelles

Ultimele indicaţii în sala de la Izvorani de la Octavian Bellu pentru Sandra Izbaşa
Ultimele indicaţii în sala de la Izvorani de la Octavian Bellu pentru Sandra Izbaşa

Articol de , - Publicat vineri, 04 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 03 mai 2012 21:39

Ponor, Izbaşa, Iordache şi Bulimar formează o echipă în care se îmbină experienţa "veteranelor" cu ambiţia proaspătă a debutantelor.

În sala de la Izvorani răsună Tango Amore, fondul muzical al solului Sandrei Izbaşa. Campioana olimpică de la Beijing poartă un costum bleu-ciel şi două bandaje pe picioare. Urme ale accidentărilor. Cătălina Ponor e îmbrăcată în negru şi roz şi trage de o ganteră.

Diana Bulimar şi Larisa Iordache se învîrt pe rînd pe paralele. Ele sînt fetele care vor evolua în perioada 10-13 mai la Campionatele Europene de la Bruxelles în concursul pe echipe şi în cel pe aparate.

Experienţa a două campioane olimpice îmbinată cu tinereţea ultimelor două pot aduce medalii în ţară. Ieri, fetele au fost supuse unei ultime verificări înainte de plecarea spre Belgia.

Cătălina Ponor, 24 de ani, al patrulea Campionat European, 7 medalii

A debutat la un Campionat European de seniori în 2004, cu trei medalii de aur. Nu s-a întors de la nici o întrecere continentală fără distincţii, fie că a fost vorba de 2005 sau de 2006. Are 5 medalii de aur, un argint şi un bronz. S-a retras, s-a întors şi acum e din nou în postura de a lupta pentru medalii.

După atîtea concursuri, ea spune că nu mai simte emoţii şi îşi propune la concursul din Bruxelles să rămînă sănătoasă şi să ajute echipa să urce pe locul întîi. "Obiectivul meu este să ajut echipa, apoi vin obiectivele personale", a spus Cătălina. Ea va intra în concurs la sărituri, sol şi bîrnă.

Sandra Izbaşa, 21 de ani, al şaselea Campionat European, 10 medalii
"Îmi doresc să mă întorc sănătoasă", spune Sandra Izbaşa, care a trecut printr-o sumedie de accidentări. Ultima problemă medicală, în urmă cu trei luni. Mai mult, Sandra a resimţit unele dureri şi la competiţia din week-end din Germania şi nu a intrat în concurs. De cinci ori campioană europeană, Sandra a debutat la un CE de seniori în 2006, atunci cînd a împărţit medaliile de la sol şi de la bîrnă cu colega de lot şi de acum Cătălina Ponor.

Cu toate acestea, mai pregnant pentru Sandra este concursul din 2004 de la junioare, cînd a evoluat prima oară la un eveniment atît de mare, apoi în 2006 a fost pregătită pentru cel de la senioare. Spune că este gata să evolueze la toate aparatele, dar decizia le aparţine antrenorilor.

Larisa Iordache, 15 ani, primul Campionat European
Născută pe 19 iunie la Bucureşti, Larisa adună experienţă pentru marea provocare, Jocurile Olimpice de la Londra. A debutat în 2012 într-un concurs important la American Cup, unde a ocupat locul al treilea şi priveşte cu încredere şi spre Bruxelles, acolo unde îşi poate agăţa primele medalii la gît. "Vreau să-mi realizez exerciţiile cît pot de bine şi să-i fac pe antrenori să fie mulţumiţi de mine", a spus Larisa.

E imposibil să nu aibă emoţii, dar vrea să le transforme în unele constructive, aşa cum nu a reuşit să facă la Doha, acolo unde a căzut de pe bîrnă. Vede Campionatele Europene ca pe o etapă în drumul spre Jocurile Olimpice.

Diana Bulimar, 16 ani, primul Campionat European
A fost în 2010 la Campionatele Europene destinate juniorilor, unde a reuşit să urce pe locul al treilea la paralele şi pe patru la individual compus. Face parte din noua generaţie şi visează, ca orice gimnastă, la Jocurile Olimpice. Întrecerea de la Bruxelles îi oferă prilejul să strălucească, luînd pulsul unei competiţii importante.

A 5-a, în discuţii
Ieri, antrenorii Belu şi Bitang nu luaseră încă nici o hotărîre legată de cea de-a cincea gimnastă care va face deplasarea la CE. "Vom alege între Raluca Haidu şi Diana Chelaru şi vom lua în considerare evoluţia de la paralele, aparatul care a făcut diferenţa între noi şi podium la ultimul Mondial", a declarat Octavian Belu. Cele două fete s-au antrenat ieri alături de celelalte şi au făcut recuperarea într-un butoi cu gheaţă.

La CE după 8 ani
Mariana Bitang s-a decis să nu mai rămînă acasă, ci să le însoţească pe elevele sale la concursul de la Bruxelles, fiind primul Campionat European la care merge după o pauză de 8 ani. "Nici nu mai ştiu cînd am fost la ultimul European. Cred că cel din 2004, de la Amsterdam!", a declarat ieri antrenoarea. Ultimul Mondial la care Bitang a însoţit echipa României a fost cel din 2007, de la Stuttgart.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ramaiana
ramaiana  •  04 Mai 2012, 04:56

Mult succes!Sa va intoarceti sanatoase!Va tinem pumnii! Hai România!Hai fetelor!Va iubim.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează