SPORTURI  »  HANDBAL BRD  »  PUBLICITATE

Laura Popa: “Nu am de ce să nu îmi fac loc acolo unde este nevoie de mine”

Foto: Mădălina Donose +2   FOTO
Foto: Mădălina Donose

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 martie 2015 16:17

Interviu realizat de Mădălina Donose şi Teodora Căbuţ

Laura Popa este o tânără handbalistă talentată, o stângace care evoluează pe postul de inter dreapta şi care are mari şanse să fie o jucătoare de bază a echipei naţionale. Aceasta joacă la ”U” Alexandrion Cluj-Napoca, echipă aflată momentan pe locul 11 al Ligii Naţionale, dar într-o creştere de formă faţă de turul campionatului. Despre emoţiile şi trăirile unei jucătoare aflate la început de drum la echipa naţională de senioare a reuşit să ne povestească Laura la sfârşitul primului antrenament de sub comanda lui Tomas Ryde.

 

Antrenor nou, timpuri noi

Trofeul Carpaţi marchează pentru Laura Popa debutul la echipa naţională a României, iar toată atenţia acesteia este focalizată pe acumularea de experienţă şi încercarea de a da totul pe teren. Întrebată ce aşteptări are de la echipa naţională, Laura răspunde simplu: “vreau să învăţ cât mai multe de la noul antrenor şi am şi jucătoare de la care chiar am ce învăţa. Cristina Neagu sau Brădeanu sunt nume importante în handbalul românesc şi eu zic că am multe de învăţat de la ele”.

 

Primul antrenament condus de Tomas Ryde, noul antrenor al României, s-a desfăşurat într-o formulă restrânsă, fără mai-experimentatele Brădeanu, Ardean-Elisei sau Neagu. Ideea unui antenor străin la naţională nu este agreeată doar de căpitanul României, Cristina Neagu, ci şi de nou-venita Laura Popa. “E o schimbare în bine, zic eu, şi se cunoaşte. Am avut un antrenament acum, înainte, şi are altă mentalitate faţă de a noastră, e tot timpul cu zâmbetul pe buze, nu ne lasă să fim triste, se ia de noi: “zâmbeşte!” E foarte ok, mie îmi place foarte mult de el.”

 

Soluţii pentru inter dreapta

Problema cronică ce persistă de câtiva ani la naţionala României, aceea a lipsei unui inter dreapta de mână strângă, ar putea avea o rezolvare prin convocarea Laurei Popa. “Fiind tânără, zic eu talentată, muncitoare, cu toate acestea se poate face diferenţa, nu am de ce să nu îmi fac loc acolo unde este nevoie de mine.” Improvizaţiile pe postul sensibil al României, inter dreapta, pot funcţiona, însă numai pomovarea jucătoarelor specializate pe post reprezintă soluţii sănătoase.

 

 

Foto: Mădălina Donose

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
danms
danms  •  18 Martie 2015, 12:08

Doamne-ajută !!! Multă baftă și sănătate, că ai nevoie !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează