SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-LARVIK 23-24 (13-12)

7 chix x 7 metri! » Au clacat pe final: HCM Baia Mare a pierdut la limită meciul cu Larvik

Eliza Buceschi a avut şi ea ezitări la punctul de la 7 metri // Foto: Mediafax
Eliza Buceschi a avut şi ea ezitări la punctul de la 7 metri // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat sambata, 01 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 01 noiembrie 2014 00:22

Campioana României a condus aseară timp de 48 de minute, dar a trăit un coşmar continuu la punctul de penalitate, cu ratări în serie.

Costică Buceschi a încheiat meciul de ieri cu mîinile în cap. Nevenindu-i să creadă că echipa sa a condus neîntrerupt timp de 48 de minute, a mai avut o dată un gol în faţă în minutul 55, dar avea să părăsească terenul învinsă.

De partea cealaltă, Ole Gustav Gjestad nu mai contenea să-şi umple obrajii cu aer, năucit de întorsătura de situaţie de pe finalul partidei. Ca şi cum cineva a aruncat brusc cîteva monede în plus pe talerul balanţei echipei norvegiene, înclinîndu-l decisiv.

HCM începuse chiar în forţă, cu Davîdenko şi Makeeva arătînd chef de joc şi de goluri. Larvik a replicat prin Wojtas şi Blanco, angajată eficient pe pivot. De la 5-2, trei lungimi fiind avansul maxim înregistrat de gazde, meciul s-a strîns, condimentat de cîteva intervenţii inspirate în poartă ale Paulei Ungureanu, dar şi de ceea ce urma să se transforme în coşmar: ratările de la punctul de la 7 metri.

Şi-au încercat norocul de acolo şi Davîdenko, şi Marin, şi Buceschi, şi Ardean Elisei, şi do Nascimento. Un total de 11 aruncări acordate de arbitri, numai 4 transformate de formaţia română. Oaspetele au avut şi ele porţia lor de eşec, dar mult mai subţire.

Abia pe final, cînd secundele deveneau tot mai preţioase, s-a văzut cît de mult au contat acele ratări.

Răzbunarea ratărilor
Jucînd compact, HCM a intrat la vestiare cu un avantaj minim, 13-12 la pauză, dar care părea mai solid în realitate. Partea a doua a curs după un scenariu asemănător: Larvik se apropia, egalînd de trei ori, dar tot Baia Mare a fost mare parte a timpului în faţă, prin reuşitele lui Marin şi Buceschi, în principal.

După care totul a îngheţat în minutul 48. Sau s-a topit, depinde din ce unghi privim lucrurile. Atunci a preluat pentru prima dată conducerea echipa oaspete, după o incursiune a lui Gro Hammerseng. Partenera ei, Anja Edin, şi-a arătat forţa cînd a trebuit, lovind aspru în ultimele minute.

Chiar şi aşa, cu alte două ratări de la 7 metri în secvenţele de final, Baia Mare a avut atacul pentru 23 secunde pentru a egala. Timp nefolosit, irosit în schimb de o pasă a Lucianei Marin care a ajuns direct în out. Aşa a cîştigat Larvik. Aşa a ajuns Buceschi cu mîinile în cap, iar Gjestad răsuflînd uşurat. 7 metriăcoşmar!

HCM BAIA MARE 23 (13)
Davîdenko 7, Marin 5, Buceschi 3, Makeeva 3, Nechita 2, Szucs 1, Ardean Elisei 1, Herrem 1

Larvik 24 (12)
Edin 6, Blanco 5, Hammerseng 4, Wojtas 4, Mork 3, Riegelhuth 1, Solberg 1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tristan
tristan  •  01 Noiembrie 2014, 10:38

schimbati antrenoru!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează