SPORTURI  »  HANDBAL  »  SLOVENIA-CROAȚIA 31-30

A doua dramă! După ce a ratat calificarea în finala Mondialului, Croația a pierdut și bronzul: 30-31 cu Slovenia

Croații și dezamăgirea lor de după meciul cu Slovenia // FOTO Reuters
Croații și dezamăgirea lor de după meciul cu Slovenia // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2017 00:00

După ce a ratat calificarea în finala Mondialului, ratând un 7 metri în ultima secundă, Croația a mai trăit o mare decepție în finala mică.

18-13 la pauză, 24-16 în minutul 40, 28-23 (51), 29-24 (52). Acestea au fost marjele cu care croații au condus în finala mică a Campionatului Mondial din Franța, contra Sloveniei. Și totuși au pierdut disputa!

Ultimele 10 minute ale partidei au fost unele de coșmar pentru echipa pregătită de Zeljiko Babici. Practic, croații nu au mai putut sta, la propriu, în picioare la capătul unui joc extrem de fizic. 8-3 a fost scorul ultimelor 10 minute în favoarea Sloveniei, care a câștigat în premieră o medalie la un Campionat Mondial.

Borut Mackovsek a marcat golul victoriei Sloveniei când mai erau 52 de secunde. Croații s-au chinuit din răsputeri să egaleze, dar a fost imposibil să-l mai învingă pe Skok.

Croații au terminat în genunchi finala pentru bronz, epuizați după semifinala cu prelungiri pierdută în fața Norvegiei, 25-28. O semifinală în care au avut șansa calificării în marea finală, la 22-22, în ultima secundă. Dar Horvath a ratat aruncarea de la 7 metri!

Ziua de odihnă în plus

La mai puțin de 24 de ore după ce pierduse în semifinale, Croația a trebuit să intre din nou pe teren, pentru a juca finala mică. În schimb, Slovenia a avut o zi în plus de odihnă și acest lucru s-a văzut. Asta a spus și antrenorul Zelijko Babici, care a declarat că "la acest nivel, contează și câteva ore, dar o zi în plus!".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  30 Ianuarie 2017, 11:59

Nu cred ca este ales corect termenul care da titlul articolului. In Dex se regaseste si explicatia de ,, situatie nefericita'', alaturi de : ,,eveniment tragic, zguduitor, nenorocire'' ( in intelesul figurat al termenului). Mai degraba cred ca s-ar fi putut utiliza nesansa,ghinion. Insa , drama este prea mult zis. E vorba doar de-un rezultat al unui joc sportiv, nu credeti ? Pai atunci razboiul din fosta Iugoslavie ce-a fost fratilor ? Tot ,,doar'' o drama ? Gazetarii sportivi ar trebui sa utilizeze acel sens figurat al cuvintelor care sa fie cat mai apropiat de sensul evenimentului relatat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează